Geboeide voortvluchtige komt zichzelf aanbieden

Marc De Roeck
De man die donderdagochtend de benen had genomen nadat hij door de politie in de boeien was geslagen, heeft zichzelf na de middag aangeboden in het politiekantoor aan de Sint-Bernardsesteenweg. Op dat moment was hij nog steeds geboeid. Dat meldt de Antwerpse politie. De man had zich vanochtend op een of andere manier kunnen losrukken en weglopen.

Rond 7u20 had de Antwerpse politie vanochtend een melding gekregen van een vechtpartij aan een café in Hoboken. Eens ter plaatse werd een verdachte opgepakt. De man werd geboeid, maar bij het overbrengen naar de politiecombi kon hij zich losrukken en weglopen.

Er werd meteen versterking bijgehaald en een grootschalige zoekactie opgestart, "maar dat was niet evident door de aanwezigheid van onder meer de Hobokense Polder en een spoorweg, met heel wat struikgewas om je in te verstoppen", zei politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Na twee uur werd de zoekactie, waarbij ook een speurhond en een helikopter werden ingezet, stopgezet zonder dat de verdachte werd teruggevonden.

Nog steeds in de boeien

Uiteindelijk kwam de voortvluchtige zich deze namiddag zelf aanbieden op het politiekantoor op de Sint-Bernardsesteenweg. Tot op dat moment had hij zich nog niet kunnen ontdoen van zijn boeien, want toen hij na de middag het politiekantoor binnenwandelde, bevond hij zich nog steeds in dezelfde benarde situatie. De politie bracht hem over naar het bureel aan de Noorderlaan voor verder verhoor.