Gatz wil reclame doorspoelen verbieden

Indien de tv-zenders en distributeurs zelf geen oplossing vinden voor het uitgesteld kijken, wil minister van Media Sven Gatz (Open VLD) zelf ingrijpen en het doorspoelen van reclame verbieden.
BELGA Indien de tv-zenders en distributeurs zelf geen oplossing vinden voor het uitgesteld kijken, wil minister van Media Sven Gatz (Open VLD) zelf ingrijpen en het doorspoelen van reclame verbieden.
Indien de tv-zenders en distributeurs zelf geen oplossing vinden voor het uitgesteld kijken, wil minister van Media Sven Gatz (Open VLD) zelf ingrijpen en het doorspoelen van reclame verbieden.

Ruim een kwart van het tv-kijken gebeurt uitgesteld en dat baart de commerciële zenders zorgen. Wie uitgesteld kijkt, spoelt immers doorgaans de reclame door en zo missen de omroepen reclame-inkomsten. Zenders en distributeurs als Telenet en Proximus zoeken sinds vorig haar naar een oplossing, maar die blijft uit. 

Netflix

Mediaminister Sven Gatz, die in San Francisco is en daar onder meer Netflix bezocht, wil die gesprekken vlot trekken. Lukt dat niet, dan zal hij via een decreet het doorspoelen van reclame verbieden. "Als het moet om een gezond medialandschap te behouden dan zal ik dat doen. Dan zitten we weer voor een paar jaar goed", aldus Gatz. Bij uitgesteld kijken zou de kijker kortere reclameblokken krijgen. 

Bij Medialaan (VTM, Q2, CAZ, Vitaya) kan je reclame nu al niet doorspoelen als je programma's opvraagt. De mediagroep staat niet afkerig tegen de oplossing die Gatz voorstelt. 
1.098 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GASTON DE WINTER

  Is er nu zo nog niet genoeg reclame en dan die herhalingen, en druk op de rode knop om deze aflevering terug te zien, laat het zo met die reclame!!!!!!!!!!!!!

 • Lenny Roberts

  Aantasting van onze vrijheid.! We betalen voor inhoud, niet voor reclame. Lever alles gratis, dan kun je reclame erbij steken. Maar zolang ik betaal (en véél te veel) blijft gij met uw fikken eraf!

 • LUC VAN DER VEKEN

  Sven Gatz, verzorg eerst uwe mond voor aleer je met uw mond open spreekt. Reclame tandpaste? Nog nooit gezien?

 • Yvan Houtmeyers

  als je op een uur 3 of 4 keer dezelfde reclame te zien krijgt heb je het wel gehad meer variatie in de reclameblokken is mischien ook wel een optie

 • Rudy Vets

  En ik wil Sven Gatz verbieden.