Ga naar de mobiele website
^ Top

Garagehouders niet klaar voor nieuwe nummerplaten

Photo News

De nieuwe nummerplaten treden dinsdag in voegen, maar de meeste garagisten zullen niet in de mogelijkheid zijn om een nummerplaat voor vooraan de wagen af te leveren die conform is. Dat schrijven de kranten van de groep Sud Presse vandaag.
 
"Het kabinet Schouppe heeft tijd nodig gehad om de normen vast te leggen en wij zijn dus pas laat op de hoogte gebracht, wat problemen met zich meebrengt voor de aanpassing van het materiaal voor de productie van de nummerplaten. Volgende week zullen de meeste garagisten geen reglementaire voorste nummerplaten kunnen afleveren. Maar in het begin zouden er, naar wat wij begrepen hebben, niet veel problemen met controle zijn", zegt Philippe Pirson, algemeen directeur van Federauto.
 
Die verklaring slaat het kabinet van de staatssecretaris met stomheid. Het kabinet geeft aan dat het steeds verboden is om zonder nummerplaat te rijden. (belga/adv)Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug