Gangsters overleden nadat ze zichzelf opbliezen in Dinant

UNKNOWN

Een aanslag op een bankautomaat van Record Bank in Dinant vannacht is faliekant afgelopen voor de daders. Toen twee criminelen omstreeks 3 uur probeerden om de geldautomaat van een bankkantoor op te blazen met dynamiet, stortte een deel van de bank in. Beide overvallers raakten bedolven onder het puin en lieten daarbij het leven. Aanvankelijk werd gedacht dat de tweede dader gevlucht was omdat het onderzoek met een thermische camera niets had opgeleverd. De eerste man was in het bezit van Kosovaarse identiteitspapieren. Hij stierf uiteindelijk aan een hoofdwonde in het ziekenhuis van Namen. Een tweede lichaam werd omstreeks 16 uur vanonder het puin gehaald. Over de identiteit van deze man is nog niets bekend.

Zonder buit

De ontmijningsdienst van Heverlee kwam ter plaatse en stelde een veiligheidszone in in de rue Saint-Jacques. Er was immers risico op een tweede ontploffing maar dat is nu geweken. Volgens de burgemeester van Dinant, Richard Fournaux, is de bankautomaat waarop de twee het gemunt hadden niet beschadigd. Ook de geldkoffer van de bank is nog intact. De drieste overval leverde dus niets op. De gerechtelijke politie van Dinant is belast met het onderzoek. Op de plaats van het delict werd nog een BMW aangetroffen.

Niet eerste incident

Het ingestorte gebouw, dat enkel de bank herbergde, stond al twee jaar leeg en wordt nu met de grond gelijkgemaakt. Twee weken geleden werd hetzelfde bankagentschap al geviseerd door een bende dieven. Toen werd een raamprofiel geforceerd. Vorige week werd in het postkantoor in de buurt al ingebroken. (belga/tw/dea)

Op de plaats van het delict werd ook nog een BMW aangetroffen.
UNKNOWN Op de plaats van het delict werd ook nog een BMW aangetroffen.
Het gebouw moet gesloopt worden.
UNKNOWN Het gebouw moet gesloopt worden.
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN