Gangster uit Charleroi opgepakt in Zwitserland

Alex Jovanovic
BELGA Alex Jovanovic
Alex Jovanovic, een man die in 2007 veroordeeld werd tot 20 jaar gevangenis voor verschillende tigerkidnappings, is in Zwitserland opgepakt. De man had tijdens een penitentiair verlof in november vorig jaar zijn ex-vriendin opgesloten, geslagen en de haren afgeschoren. Sindsdien was hij op de vlucht.

De gangster was er in 2012 al eens in geslaagd om te ontsnappen toen hij in een ziekenhuis in Soignies was opgenomen. Niet veel later werd hij in een ziekenhuis in Antwerpen weer opgepakt.

Tijdens zijn eerste penitentiair verlof, in november vorig jaar, ging Jovanovic naar zijn ex-vriendin, overigens de zus van Aubin Bellens, de jongeman die betrokken was bij de doodslag van een bakker in Jamioulx. Jovanovic sloot het slachtoffer op, sloeg haar en scheerde haar haren af. De vrouw hield er een gebroken kaak, verschillende gebroken ribben en een blauw oog aan over.

Een van de voorbije dagen werd Jovanovic opgepakt in Zwitserland. Woensdag liet de onderzoeksrechter in Charleroi hem aanhouden voor willekeurige opsluiting, slagen met voorbedachtheid, vernederende behandeling en diefstal met geweld.