Gamende vader (22) die huilende baby schedelbreuk sloeg vervolgd voor poging doodslag

Bram L. en zijn zoontje.
rv Bram L. en zijn zoontje.
De Brugse raadkamer heeft een 22-jarige Westendenaar naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot doodslag op zijn toen twee maanden oude zoontje. Bram L. deelde een vuistslag uit toen de baby hem bleef storen tijdens een videospelletje.

Het was niet de eerste keer dat de jonge vader zijn zelfbeheersing verloor. Zo gooide hij de baby al ruw in de zetel en sloeg hij het kind een blauw oog. Ook voor die feiten zal hij zich voor de strafrechter moeten verantwoorden. L. liep eerder ook al veroordelingen op voor drugs en weerspannigheid.

Op zondag 4 september 2016 liep het echter helemaal mis. Bram L. kon niet verdragen dat D. om aandacht bleef schreeuwen tijdens zijn videospelletje FIFA. De Westendenaar sloeg met zijn vuist op het hoofd van zijn zoontje. Toen de moeder van D. wakker werd, brachten ze het kind naar het ziekenhuis. Daar werden twaalf breuken in de schedel vastgesteld.

De raadkamer besliste dinsdagochtend om L. voor poging tot doodslag naar de strafrechter te verwijzen. Zijn aanhouding werd ook opnieuw verlengd. Het proces voor de Brugse correctionele rechtbank gaat daardoor al binnen enkele weken van start.

De moeder van het slachtoffertje was in het begin van het onderzoek ook even verdacht, maar werd door de raadkamer buiten vervolging gesteld.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Henderickx

  Daar moet ge een held voor zijn, loser!

 • no nonsense

  WOW, uw eigen kind een schedelbreuk slaan. En het is niet de eerste keer. Wat een monster.

 • Johan Vercarre

  Wanneer gaan zulke zotten eindelijk eens gescreend hebben ? Iedereen kan maar kinderen hebben als hij of zij dat wil. Hé politici, zijn jullie aan het slapen ?

 • Stef Giels

  Ola, er wordt nog vervolgd. Proficiat!

 • Mario L.

  22 jaar... Op die leeftijd was ik net afgestudeerd en was een kind het allerlaatste waar ik aan dacht. Er zijn wel uitzonderingen (mijn zus was pas 19 en haar man 21 toen ze hun eerste kind kregen), maar de meeste jongeren zijn op die leeftijd gewoonweg nog niet klaar voor zo'n verantwoordelijkheid. Ik was er op die leeftijd alleszins niet klaar voor.