Gaia wil kangoeroevlees uit Belgische winkelrekken bannen

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
De dierenrechtenorganisatie Gaia startte een campagne op waarin de verkoop van kangoeroevlees aan de kaak wordt gesteld. De organisatie vraagt aan alle Belgische supermarkten om het vlees uit de winkelrekken te halen.

Volgens Gaia heeft België in 2016 meer dan 632 ton kangoeroevlees ingevoerd, wat overeenkomt met zowat 180.000 kangoeroes. Ons land is daarmee 's werelds grootste importeur van dat vlees, stelt de dierenrechtenorganisatie nog.

De dieren werden gedood bij een "bijzonder wrede kangoeroejacht zonder respect voor dierenwelzijn", zo klaagt Gaia aan. "Het is wettelijk bepaald dat de jagers de dieren moeten doden met één schot in het hoofd. In de praktijk missen de jagers heel vaak en veroorzaken de schotwonden enorm veel leed. De dieren worden vaak geraakt in hun keel, neus, kaak of oren en zijn veroordeeld tot een lange lijdensweg".

Kangoeroevlees in de winkels

Gaia roept de supermarkten Makro, Carrefour, Match, Spar en Cora op om niet langer kangoeroevlees aan te bieden. Colruyt, Aldi en Lidl hadden eerder al beslist om het vlees te bannen. Na het zien van de campagnebeelden besliste Delhaize gisteren eveneens om de verkoop met onmiddellijke ingang stop te zetten.

De dierenrechtenorganisatie vraagt ook dat België de handel in kangoeroevlees verbiedt. Om die eis kracht bij te zetten, werd een petitie opgestart op www.reddekangoeroe.be.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • joannes Roderigas

  absurd in deze tijden, gewoon bestellen via internet en het komt nog thuis ook , weer minder inkomsten voor supermarkt en staat.

 • eric maier

  Vreemd dat Gaia niet weet dat de afgeschoten dieren voor kweek zijn uitgezet, speciaal voor de vleesproductie. Een in het wild levende kangoeroe is trouwens een beschermd dier in Australie en er staan zeer zware straffen op illegale jacht. Gaia moet eens hun huiswerk gaan maken voor ze lawaai gaan maken.

 • Johan Billiet

  Heel lekker en gezond van een beestje waarvan de groei welig tiert. En wij beweren dan dat het behandelen en slachten van koeien, varkens (en schapen) in België zeeeeer diervriendelijk gebeurt...Wat een hypocrisie...Zullen dan maar andere winkel zoeken...of in het buitenland...en de rest van de boodschappen daar dan maar doen..

 • PIETER ROGIERS

  Stap voor stap willen dierenrechtenorganisaties met manipulatieve vuilklapperij alle gebruik van dieren door de mens verbieden, zowel voor onze voeding, kledij sport vrije tijd en medische proeven. Dat is de eenvoudige waarheid.

 • guy perain

  Alé...Gaia gaat weer de belachelijke toer op!! Die beesten zijn zeker niet met uitsterven bedreigd en ja...niet iedere jager is een scherpschutter (dat proef je ook niet als je ze eet)