GAIA overschrijdt kaap van 50.000 leden: “België is nog geen paradijs voor dieren”

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch
photo_news GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch
Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft de kaap van 50.000 leden overschreden en versterkt daarmee zijn positie als grootste Belgische ledenorganisatie die opkomt voor dierenwelzijn en dierenrechten. “We vormen vandaag meer dan ooit de stem der stemlozen die niet voor zichzelf kunnen opkomen”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Die brede steun blijft zeer belangrijk, want de komende jaren staan ons nog grote uitdagingen te wachten.”

GAIA heeft in de huidige legislatuur nog meer zijn stempel gedrukt in de strijd tegen dierenleed. Zo werd onverdoofd slachten in Vlaanderen en Wallonië bij wet verboden, is de sterilisatie van katten nu in het hele land verplicht en mogen pelsdieren niet langer gekweekt worden voor bont. De Vlaamse regering besliste ook nog het dwangvoederen van eenden en ganzen voor de productie van foie gras te verbieden.

"Nog veel werk aan de winkel"

“In een kwarteeuw GAIA staat Dierenwelzijn onmiskenbaar op de breed maatschappelijke en politieke agenda”, weet Michel Vandenbosch. “We gaan vooruit maar het Koninkrijk der Belgen is nog geen aards paradijs voor dieren. Er is nog veel werk aan de winkel.”

Omdat GAIA geen overheidssubsidies geniet, is het volledig afhankelijk van de financiële steun van de leden, giften en legaten voor acties en campagnes. Daarnaast zetten 200 vrijwilligers zich in voor de organisatie.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria Vissers Cools

  Ik ga een organisatie oprichten die opkomt voor gras en klaver. Laat de donaties maar komen. Ik ga deze besteden aan de zwakste in onze samenleving, en niet oppotten en beleggen voor eigen gewin gelijk gaia

 • PIETER ROGIERS

  @Christine: op de jaarrekening 2017 van Gaia staat voor meer dan 1.300.000 euro geldbeleggingen terwijl alle asielen en dierenopvangcentra financieel op hun tandvlees zitten!!

 • Christien Baes

  Als men het heeft over de verzuring van de maatschappij dan kunnen veel reacties hier wel als voorbeeld dienen! Er zijn organisaties die opkomen voor mensen en er zijn moedige mensen nodig die opkomen voor de zwaksten onder de zwakkeren nl:de dieren. Ik steun beiden en geef met volle overtuiging mijn lidgeld aan Gaia.Michel verdient nog veel te weinig voor wat hij allemaal al bereikt heeft en de smurrie die hij over zich heen krijgt.

 • oswald billiet

  Als er, zoals wordt gedacht, te veel geld naar Michel gaat, dat ze er dan een standbeeld van hem voor oprichten. Die heeft dat dan alleszins verdiend en getoond dat hij als moedige man ook durft te trotseren ,alleen zelfs, als het moest.

 • Gerard Braeckmans

  Sommigen beweren: Belgie is zelfs geen paradijs voor mensen. Het is natuurlijk de woordkeuze van paradijs die het hem doet. Maar ga eens op een ander kijken en besef dat je ondanks alle problemen in een van de beste landen van de wereld woont. Er zijn mensen die 10 kilometer moeten gaan om een jerrycan water te halen. En die niet naar een of ander pretpark kunnen gaan.