Ga naar de mobiele website
^ Top

Gaia dient klacht in tegen kweker: "Kippen ruimen om economische redenen kan niet"

Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch.
Reporters / GYS Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch.
Dierenrechtenorganisatie Gaia wil klacht indienen tegen een kweker uit de regio van Houffalize, in de provincie Luxemburg, omdat die na de vaststelling dat zijn eieren fipronil bevatten al zijn kippen liet doden. "De klacht wordt donderdag of vrijdag ingediend bij het Luxemburgse parket", bevestigt Gaia-topman Michel Vandenbosch informatie die eerder in de kranten van Sudpresse stond.

Gaia vindt dat het niet kan dat de man zijn 35.000 kippen liet ruimen om economische redenen. "Het doden van de kippen was niet nodig. Volgens verscheidene toxicologen verdwijnt de fipronil na enkele weken vanzelf. De kweker deed dit enkel zodat zijn bedrijf gedeblokkeerd zou worden en verving zijn kippen", zegt Vandenbosch.

Volgens het Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) werden sinds de start van de crisis 86 bedrijven geblokkeerd. Op dit moment zijn er dat nog maar 50.

De kweker uit Houffalize was echter de enige die zijn kippen liet ruimen. Noch het FAVV, noch Gaia hebben weet van andere gevallen.

"De klacht die we indienen, moet als voorbeeld dienen", aldus nog Vandenbosch.

BELGA5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mick Mich

  Okay, dat Michel ze allemaal opkoopt voor in zijnen hof. Die mensen moeten toch ook terug een inkomen hebben zekers!zeverraars, ga werken ....

 • shianine X

  Volledig mee eens !

 • Eric Schollier

  Tja,Micheleke kon nu eenmaal leven van donateurs

 • Yassine Kanie

  Ga toch iets nuttigs doen met je leven man. Sebiet gaan ze nog wilde leeuwen aanklagen omdat hun prooi lijdt voor het doodgaat. Man man man

 • Me To

  Hij vergeet alleen dat indien er geen productie is er geen inkomsten zijn maar wel lopende kosten, afbetaling lenigen, e.a. indien deze kippenboer niet direct vior inkomsten zorgt hij failliet gaat en de kippen dan ook afgemaakt worden. Eigenlijk niet nodig hadden ze niet vandaag maar een maand gekeden al de genomen economische indersteuning aangekondigd. Besluit hij moet een klacht indienen tegen een te lakse en trage groep politici.

Meld een bug