Frisse duik in zee? Enkel strandredders in Blankenberge

NMBS legt 26 extra treinen in van en naar de kust

Photonews
Het is opnieuw een zonnig weekend, met temperaturen die oplopen tot 24 graden. Het mooie weer lokt veel Belgen naar de kust. De NMBS legt daarom extra treinen in. Wie zich aan een frisse duik in zee wil wagen, trekt het beste naar Blankenberge, de enige kustplaats waar er al redders staan.

In de andere badsteden worden er nog geen strandredders ingezet en is zwemmen verboden. Wie afkoeling wil zoeken in zee, moet er wel rekening mee houden dat het water nog erg koud is. "Het zeewater heeft nog maar een temperatuur van 12 graden", zegt An Beun van de Intercommunale Kunstreddingsdienst West-Vlaanderen. "Het is zeker nog niet aangenaam om te zwemmen in zee." 

Tijdens het Hemelvaartweekend worden vanaf donderdag 10 mei in vier gemeenten redders ingezet: Blankenberge, Oostende, De Haan en Knokke-Heist.

Extra treinen

De NMBS legt door de goede weersvoorspellingen 26 extra treinen in van en naar de kust. Het gaat om 13 treinen per dag, goed voor meer dan 10.000 bijkomende zitplaatsen per dag. Zowel gisterenochtend als deze ochtend vertrokken er telkens drie extra treinen vanuit Luik-Guillemins naar Oostende en één extra trein vanuit Hasselt naar Blankenberge. Vanavond maken die treinen de omgekeerde beweging. Daarnaast rijden er zowel zaterdag als zondag vijf extra treinen tussen Brugge en Blankenberge.

Reizigers kunnen voor meer informatie over het versterkte treinaanbod terecht op de website van de NMBS, de Facebook- en Twitteraccount van het spoorbedrijf, bij het personeel in de stations of telefonisch bij de klantendienst via het nummer 02/528 28 28.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angelo Cabooter

  Naar Oostende rijden er telkens 3 treinen per uur, kan dat ook niet gedaan worden voor Knokke en Blankenberge?????

 • jeroen Deschrijver

  Steven, ik denk eerder dat er moet gedacht worden, als je toch gaat zwemmen als het verboden is en je geraakt in de problemen, trek dan ook maar je plan. Als je niet kan luisteren, geen redders, geen nh90, geen reddingsboot, geen onnodige kosten. Beter?

 • Jeffrey Deekers

  Ik blijf liever in't binnenland, een stuk warmer dan aan de zee en niet continue in die wind plus het zeewater is nog eens ijskoud (liever aan mijn zwembad met ne frisse cocktail :-) )

 • Steven van Sas

  Verboden in zee te zwemmen. Volgende stap is inkom vragen om op het strand te mogen of zo

 • Ronald Boudewijns

  in “Blankenberge” is het waarschijnlijk “warmer”? is het omdat daar “strandredders” zijn? is het daarom soms verboden om ergens anders te zwemmen in zee dan in daar om toeristen te trekken? flauwe kul , regeltjes , verbodjes..... vroeger deden we dat ook en was er geen sprake van “reddertjes” en werd er overal gezwommen.......