Freerunner zakt door dak van leegstaande treinloods in Leuven

Kim Aerts
Een poging om spectaculaire beelden op een leegstaande treinloods te maken, is een Nederlandse freerunner bijna fataal geworden. De twintiger viel deze middag door het dak van hal 9 in Kessel-Lo en viel ruim achttien meter naar beneden. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd. 

De twintiger was samen met twee vrienden naar Leuven afgezakt om over de leegstaande treinloods te rennen. Dat liep echter al snel mis. Hij zakte door het dak en viel maar liefst achttien meter naar beneden. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de Nederlander werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De twee vrienden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Zij moesten wel door de brandweer uit het gebouw bevrijd worden.

Terwijl de hulpdiensten nog niet goed en wel vertrokken waren, betrapte de politie drie minderjarigen die de loods waren binnengedrongen. Zij mogen zich verwachten aan een GAS-boete.

Kessel-Lo
Kim Aerts Kessel-Lo
Kim Aerts15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jeroen Bos

  Het is toch wel erg teleurstellend hoe een aantal mensen reageren....er is een ernstig ongeluk gebeurd en dan gaat men miepen over straffen en schadevergoedingen.... Een beetje empathie zou op zijn plaats zijn! Sterke jongen(en familie).

 • Cédric Broux

  Iedereen die hier op reageert snapt er helemaal niks van. Freerunning draait niet om op daken te lopen! Dat heet rooftopping ('een rooftopper'). Dit heeft helemaal niks met de sport freerunning te maken. Hij is inderdaad fantastisch stom geweest om dit op een vrij oud gebouw te doen, dat is zijn fout en kunnen nu weinig aan veranderen. Maar verwar alsjeblieft niet gekke mensen met freerunners!

 • Danny Govaerts

  Wie gaat de schade aan de hal betalen. Is het een historisch te beschermen gebouw of gewoon industrie afval..dat blijft staan omdat afbreken te veel kost en het op termijn wel zal inzakken.

 • nelly lozano

  Ik lees nergens in het artikel dat de dag ervoor er een freerunner event was van een van de huurders van hal 5 noch dat het opendeurdag was van die zelfde hal 5 met al hun huurders. verder is er de nalatigheid van de stad Leuven welke het al meerdere malen ging afspannen.

 • Johan Billiet

  typerend voor de staat waarin België zich bevindt..