Freddy Willockx stopt als burgemeester Sint-Niklaas

UNKNOWN

Burgemeester Freddy Willockx (62) van Sint-Niklaas wordt op 1 juli opgevolgd door zijn partijgenote en schepen van sociale zaken Christel Geerts. Willockx zei dinsdagnamiddag wel politiek actief te blijven.

Nu minister van Binnenlands bestuur Geert Bourgeois (N-VA) afgelopen vrijdag het benoemingsbesluit van Christel Geerts tekende, is het officieel. Na 40 jaar politiek zal Willockx het wat rustiger aandoen. "Door nu te stoppen, geef ik mijn opvolgster de kans zich te manifesteren. Als ik in 2012 zou verder doen, dan moest dat minstens voor drie jaar. Ik wilde niet tot mijn 69 aan het ambt vasthangen. Mijn weerstand vermindert en ik krijg soms fysiek last."

'Hier klopt mijn hart'

Willockx blijft wel politiek actief als gemeenteraadslid en bestuurder van de haven van Antwerpen en voorzitter van Interwaas." Op 29 juni stelt hij zijn biografie Hier klopt mijn hart voor. Het wordt geen klassieke biografie, maar een loopbaanschets aan de hand van 40 verhalen.

Schepen van sociale zaken Christel Geerts (46) volgt Willockx op. Geerts is deeltijds professor gerontologie aan de VUB en auteur van de boeken Zeg, niet te snel het is de leeftijd wel!, Meisjes van 50 en Granny Power. Ze ontmoette Willockx op een wetenschappelijk congres in 1998. "Ik was het niet eens met zijn standpunt als Europarlementslid en van de discussie kwam een gesprek".

Op 1 januari 2001 werd ze schepen van sociale zaken. Tussen 2003 en 2007 zetelde ze in de senaat. (belga/mvdb)