Frauderende PS’er mag schuld op 106 jaar afbetalen (in plaats van 476 jaar)

Claude Despiegeleer liet onder meer op kosten van de stad Charleroi een verwarmingsketel installeren in zijn villa in de Franse stad Carcassonne.
photo news Claude Despiegeleer liet onder meer op kosten van de stad Charleroi een verwarmingsketel installeren in zijn villa in de Franse stad Carcassonne.
De inbeslagname op het pensioen van voormalig PS-schepen Claude Despiegeleer om zijn schulden bij de stad Charleroi af te lossen stijgt naar 1.800 euro per maand. In een eerste afbetalingsplan was een maandelijkse aflossing van 400 euro voorzien. Volgens dat scenario zou hij 476 jaar moeten afbetalen. In het nieuwe afbetalingsplan zal hij daar ‘slechts’ 106 jaar over doen.

Het nieuws staat vandaag in de kranten van SudPresse. Na zijn veroordeling in het dossier 'Carolo bis' is ex PS-schepen Claude Despiegeleer bijna 2,3 miljoen euro verschuldigd aan de stad Charleroi. Een vorig aflossingsplan voorzag een maandelijkse terugbetaling van 400 euro, of een spreiding tot 2495. Dit werd evenwel ingetrokken, omdat het schepencollege niet bevoegd was voor die beslissing.

De financiële dienst van de stad Charleroi heeft een deurwaarder gemandateerd voor een inbeslagname op het pensioen van de gewezen schepen. Voortaan wordt elke maand 1.800 euro afgehouden om de stad Charleroi en eventuele andere schuldeisers te vergoeden. Tegen dat ritme zal het nog 106 jaren duren voor de schuld volledig is aangezuiverd, berekende de krant.

Despiegeleer werd onder meer veroordeeld, omdat hij op kosten van de stad een verwarmingsketel liet installeren in zijn villa in de Franse stad Carcassonne. 
73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Verhuiswagen sturen, alles opladen en zijn huis en alles dat hij heeft verkopen.

 • Paul Janssens

  Bestaat dat,niet sjoemelende PS ers ?

 • Etienne Vanhoegaerden

  Bij mij mogen ze dat ook afhouden van mijn toekomstig pensioen. Elke maand bijleggen van mij spaargeld dan nog leven en ze moeten ni lang pensioen betalen voor mij dan

 • Jean Bracke

  Verhaalbaar op de erfgenamen? Of gaan die allemaal de erfenis weigeren?

 • Chris Bollen

  En die Villa in frankrijk heeft hij nog steeds ? Meteen in beslag nemen van deze parvenu