Fraude ex-minister verjaard

Het onderzoek naar de illegale partijfinanciering van de PSC in de jaren 90, langs het kabinet van wijlen de Brusselse minister Jean-Louis Thys om, is verjaard. Dat heeft de Brusselse raadkamer begin deze maand in alle stilte beslist, zo schrijft De Standaard.

Het gerechtelijk onderzoek naar Thys en co begon in 1994 in Brussel toen de toenmalige onderzoeksrechter Bruno Bulthé huiszoekingen uitvoerde op het kabinet van Jean-Louis Thys en bij verschillende bedrijven in een onderzoek naar corruptie en schriftvervalsing. Thys, alias Jef-le-Tram, was in die periode de Brusselse gewestminister van Openbaar Vervoer en Openbare Werken. Het Brussels Parlement besloot in maart 1997 zijn parlementaire onschendbaarheid op te heffen en het onderzoek door te verwijzen naar Cassatie.

Bulthé maakte de resultaten van zijn onderzoek op 16 december 2002 over aan het parket. De eindvordering van het parket was klaar in 2006. Te laat, want de feiten bleken al verjaard sinds maart 2004. De raadkamer van Brussel kon op 2 september jongstleden dan ook niets anders dan de verjaring vaststellen en de zes beklaagden buiten vervolging stellen. Voor Jean-Louis Thys maakt de verjaring van zijn dossier niets meer uit. Hij overleed al op 18 november 1999. (belga/sps)

Voor Jean-Louis Thys maakt de verjaring van zijn dossier niets meer uit. Hij overleed in 1999.
UNKNOWN Voor Jean-Louis Thys maakt de verjaring van zijn dossier niets meer uit. Hij overleed in 1999.