Franstalige partijen buigen zich opnieuw over Wallonië na weekje Franse Gemeenschap

PS-voorzitter Elio Di Rupo leidt de onderhandelingen.
Photo News PS-voorzitter Elio Di Rupo leidt de onderhandelingen.
De Franstalige onderhandelaars hebben deze namiddag de eerste lezing aangevat van de nota's voor de vorming van een Waals regering. Vorige week hebben ze de eerste lezing afgerond van de nota's over de Franse gemeenschap, zo is vernomen.

De partijvoorzitters en hun medeonderhandelaars zijn bij hun eerste lezing niet onverwacht op twee geschillen tussen de verschillende partijen gestoten: het inschrijvingsdecreet voor het eerste jaar van het middelbaar onderwijs en de uitbreiding van de gezamenlijke basis in het tweede en derde jaar van het middelbaar.

Niettemin lijken de onderhandelingen volgens verschillende bronnen in een positieve sfeer te verlopen. Geen van de drie partijen - PS, MR en Ecolo - hebben tot nu toe eisen op tafel gelegd die de onderhandelingen in gevaar zouden kunnen brengen. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Als N-VA weer met CD&V en openVLD in de Vlaamse regering stapt, zijn we een aantal miljarden kwijt aan de Walen langs de soc. zekerheid, men leert zeer weinig uit het verleden en de postjes zijn zo belangrijk. Hopelijk komt De Decker snel terug met zijn partij.

 • DONALD BORREMANS

  Hoe positiever de sfeer hoe negatiever het resultaat voor de Vlaming, die betaalt!

 • Niko Karavas

  Splitsen die handel, dat ze hunne plan trekken.

 • Christian Smets

  Dat ze eerst en vooral Nederlands invoeren als verplichte tweede taal, dan laten ze eindelijk blijken dat ze van België houden.

 • François Nuyts

  Ja , maar in werkelijkheid zullen het Vlaamse partijen zijn die moeten buigen . Vooral cd&v en open vld zijn daar héél goed in trouwens .