Franstalige ‘Music For Life’ haalt recordbedrag van bijna 5 miljoen euro op

De drie presentatoren van Viva for Life: Adrien Devyver, Ophélie Fontana en Sara De Paduwa
BELGA De drie presentatoren van Viva for Life: Adrien Devyver, Ophélie Fontana en Sara De Paduwa
Viva for Life, de benefietactie van de Franstalige omroep RTBF, heeft dit jaar een recordbedrag van ruim 4,9 miljoen euro opgebracht. Dat is vanavond bekendgemaakt in Nijvel. De opbrengst van de actie gaat naar de strijd tegen kinderarmoede.

Viva for Life is de Franstalige versie van De Warmste Week van de VRT. Het evenement was al aan zijn zesde editie toe. Drie presentatoren lieten zich zes dagen lang opsluiten in een glazen studio, van waaruit ze 144 uur live radio maakten. Net als in Vlaanderen waren er verschillende acties om geld in te zamelen bij particulieren en organisaties. Vorig jaar bracht de actie 4,1 miljoen euro op.

De glazen studio van ‘Viva For Life’ in Nijvel.
BELGA_HANDOUT De glazen studio van ‘Viva For Life’ in Nijvel.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  Ik dacht dat de Walen geen geld hadden, dan is het met behulp van Vlaanderen dat er zoveel werd gegeven!

 • anna vandenberg

  Charles Vanderperre, denkt je nu echt dat alleen mensen geven die voor linkse partijen kiezen. Ze geven alleen als ze in de media komen en daar heb ik genoeg voorbeelden van in mijn eigen familie. Zelf met de schaal rondgaan en er nooit zelf iets inleggen daar zijn de sociaal praters goed in. In Brussel hebben de linkse PS zich jarenlang verrijkt op de kansarmen.

 • Linde Segaert

  Whaw... prachtig resultaat !

 • Philippe Vanbelleghem

  toch straf dat er honderden miljoenen naar asiel en migratie gaan terwijl acties als deze moeten worden opgezet om onze eigen bevolking uit de armoede te helpen. Het word hoog tijd dat het vele belastingsgeld die we betalen geïnvesteerd worden in onze jeugd , bevolking .

 • BEATRICE NOENS

  Fantastisch, heel goed gedaan. Prettige feestdagen.