Fransman aangehouden voor mensensmokkel in Veurne

Archiefbeeld
Wouter Spillebeen Archiefbeeld
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 59-jarige Fransman aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen vandaag. De man van Ghanese origine bracht met zijn taxi een Indiër zonder papieren naar de industriezone van Veurne.

"Dankzij een snelle interventie van de politiezone Spoorkin kon gisteren een verdacht voertuig in de industriezone van Veurne onderschept worden", aldus procureur Frank Demeester. Aan boord zaten een Fransman, zijn zoon en een Indiër. De man op de achterbank bleek niet over identiteitsdocumenten te beschikken.

De bestuurder van het voertuig en zijn zoon werden gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. Na het verhoor van de verdachten en het slachtoffer mocht de zoon beschikken. Zijn vader werd door de onderzoeksrechter aangehouden en zal dinsdag in Brugge voor de raadkamer moeten verschijnen. 

De Fransman van Ghanese origine voerde de Indiër met zijn eigen taxi naar de industriezone. De transmigrant werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Het is niet toevallig dat de verdachte in de Veurnse industriezone tegen de lamp liep. Die omgeving is net als de West-Vlaamse snelwegparkings al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelbendes. Ze proberen er transmigranten op vrachtwagens richting het Verenigd Koninkrijk te verstoppen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Govaerts

    1 persoon die 1 man smokkelde leggen ze op de rooster . Terwijl de gasten die groepen van 10 tot 20 personen versluizen met rust gelaten worden. Dat ze het leger eens inzetten met nachtkijkers. Is het maar een paar ladingen en de kopstukken zijn bekend ,,,als ze al niet bekend zijn.