Franse transportorganisaties plannen wegblokkades bij Belgische grensovergangen

Franse agenten aan de Frans-Belgische grens richting Rijsel, archiefbeeld ter illustratie.
BELGA Franse agenten aan de Frans-Belgische grens richting Rijsel, archiefbeeld ter illustratie.
De Franse transportorganisaties organiseren donderdag wegblokkades bij Belgische grensovergangen. Dat bevestigt Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV). De organisaties protesteren, mogelijk vier dagen lang, tegen de beslissing van de Franse regering om de terugbetaling van professionele diesel te verlagen. Er wordt hinder verwacht aan de grensovergangen Doornik en Rekkem.

Vanaf donderdag gaan de Franse transportorganisaties wegblokkades organiseren bij de grensovergangen in Doornik richting Valenciennes en in Rekkem richting Rijsel. 

De Franse regering heeft beslist om de terugbetaling van professionele diesel te verlagen met twee eurocent. Daarom voeren de Franse transportorganisaties mogelijk vier dagen actie.

De Vlaamse collega's zijn er niet blij mee. "We snappen dat de transportbonden boos zijn, maar hun acties zullen ook de Belgische transporteurs raken en dat kan niet de bedoeling zijn. TLV wil dat werkwillige transporteurs worden doorgelaten. We hebben ook gevraagd aan de veiligheidsdiensten om dit te waarborgen", aldus directeur van TLV Lode Verkinderen. 

TLV ontving nog geen reactie van de Franse bonden omtrent hun verzoek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.