Frans-Belgische drugshandel ontmanteld in Doornik

Bij een Frans-Belgisch onderzoek naar een omvangrijke drugshandel in de regio Doornik zijn vandaag twee Fransen en een inwoner van Moeskroen opgepakt. De verdachten hadden hun illegale handel minstens twee jaar geleden al opgezet.

"Volgens de verdachten werd in april 2008 begonnen met de drugshandel. Wij denken dat het al vroeger begonnen is", meldt de substituut van de procureur des konings van Doornik Jean-Bernard Cambier.
 
Bij een huiszoeking die in Moeskroen werd uitgevoerd bij David H. werden 1 kilo marihuana, meerdere grammen amfetamines en drie precisieweegschalen in beslag genomen. De dealers maakten daarnaast gebruik van verschillende huurauto's.
 
De drugs werden aangekocht in Nederland. "Ze kochten gemiddeld 1 kilo amfetamines, 1 kilo marihuana en 1.000 tot 1.500 pillen xtc per week. De drugs werden doorverkocht in de megadancings Cap'Tain in Rumes en H2O in Pecq en ook in een bar in Wevelgem. In het Franse Rijsel en in Moeskroen werden eveneens drugs verkocht", aldus Cambier.
 
David H., die de feiten bekent, is door de onderzoeksrechter van Doornik aangehouden. De 27-jarige man werd opgesloten in de gevangenis van Doornik. De twee Franse verdachten zullen worden uitgeleverd op basis van een Europees aanhoudingsbevel. (belga/ypu)