Frankrijk levert verdachte uit aan België

Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.
Een van de twee Belgische broers die de dag na de ontmanteling van een jihadistische cel werden opgepakt in Frankrijk, is er vandaag mee akkoord gegaan dat hij uitgeleverd wordt aan België. De cel wilde aanslagen plegen in ons land.

De 25-jarige Souhaib El Abdiman had, in tegenstelling tot zijn broer Ismaël (32), geweigerd uitgeleverd te worden. Ismaël werd reeds eind januari door de Franse gerechtelijke autoriteiten overgedragen aan ons land. Vandaag liet zijn broer het hof van beroep van Parijs weten dat hij wel akkoord ging. Hij zal de komende dagen worden uitgeleverd.

Ismaël en Souhaib El Abdi vluchtten op 15 januari, net na een grootschalige politieactie in Verviers die aan twee mensen het leven kostte. De douane van Modane in het zuidoosten van Frankrijk kon hen dezelfde avond onderscheppen op het moment dat ze de Italiaanse grens wilden oversteken. De jihadisten, waarvan verscheidene teruggekeerd waren uit Syrië, hadden het gemunt op agenten op de openbare weg en in commissariaten.