Frank Beke krijgt eredoctoraat van UGent

UNKNOWN

De Universiteit Gent heeft een institutioneel eredoctoraat toegekend aan voormalig sp.a-burgemeester van Gent Frank Beke.

Volgens de UGent gaf Beke gedurende zijn politieke carrière een extra dimensie aan de stad die ook de universiteit ten goede is gekomen. Beke, die ook een korte academische carrière kende als assistent in de pers- en communicatiewetenschappen, besefte volgens de universiteit "dat ook de academische wereld een rol te spelen heeft in het onderbouwen van het beleid."

Andere eredoctoraten
Professor Peter J. Taylor, één van de meest gezaghebbende onderzoekers in de geografie, ontving het eredoctoraat van de faculteit Wetenschappen. Van de faculteit Geneeskunde kreeg Geert J.P. Savelsbergh (Vrije Universiteit Amsterdam) die eretitel.

Savelsbergh leidt onder meer onderzoek voor het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Voetbal -en Volleybalbonden.

De Italiaan Francesco Dal Co, die van architectuur de inzet van een maatschappelijk debat maakte, ontving het eredoctoraat van de faculteit Ingenieurswetenschappen. Hij is ook directeur van de Architectuurbiënnale van Venetië.

In de faculteit Economie en Bedrijfskunde wordt professor Lans Bovenberg gevierd met een eredoctoraat. Bovenberg behoort tot de meest geciteerde Nederlandse economen.

Dr. Robert Slavin ten slotte ontving een eredoctoraat van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Hij is een pionier op het gebied van samenwerkend leren. (belga/sam)