Francken wil weer "proper" Noordstation. "Lukt dat niet, dan zullen we repressief optreden"

Photo News
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil hard optreden tegen de 300 transmigranten die nog steeds in en rond het Noordstation kamperen. Gisteren bereikte minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) met de betrokken politiediensten een akkoord om tegen morgen een oplossing te vinden. "Lukt dat niet, dan volgen er acties en zullen we repressief optreden", zegt Francken.

"We moeten ervoor zorgen dat het station terug proper en netjes is. Ik zal het woord opkuisen niet gebruiken, want dan ontstaat er hetze. Maar de problemen moeten bij de kern worden aangepakt en er moet repressief worden opgetreden", legt Francken uit.

Maar voor Francken zal overgaan tot acties, hebben de federale politie, de politie Brussel Noord en de politie Brussel Hoofdstad Elsene van Jambon (N-VA) tot morgen de tijd gekregen om zelf met een oplossing te komen.

Ik ga niet iedereen kunnen opsluiten, maar ik ga er maximaal opsluiten

Theo Francken (N-VA)

Vrijhaven

Lukt dat niet dan wil Francken de transmigranten oppakken en opsluiten. "Ik ga niet iedereen kunnen opsluiten, maar ik ga er maximaal opsluiten. Je moet repressief optreden om duidelijk te maken dat Brussel en het Noordstation geen vrijhavens zijn", sluit Francken fors af.
66 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Patteet

  Ik hoop dat ie dat voor mekaar krijgt..Het is inderdaad hoog tijd dat er hier 'gekuist wordt..

 • annelies dilien

  Nu hebben we eindelijk eens een politieker die zijn beloftes waar wil maken, krijgt m constant tegenwind. Word eens wakker belgie. Door europa worden we overspoeld door migranten!! Denken jullie nu echt dat hun landen van herkomst 1 van ons zou helpen als die met dezelfde problemen kampt als de migranten van nu? Vergeet het. Open uw ogen en stop met van u te laten profiteren!!!

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Da spelletje met crimigranten duurt al lang genoeg meteen heel belgie opkuisen

 • Tony Vandermaelen

  Goed zo, opkuisen en zonder pardon eruit met dat uitschot.

 • Philomena Vanderweyen

  Meneer Francken ,nog nooit van het woord menselijkheid gehoord,de haat die in je ogen straalt wanneer je het over migranten hebt is angstwekkend,opnieuw veel dreigementen zonder resultaat.