Francken: “Vivaldi-coalitie is de perfecte partituur voor het einde van België”

Photo News
Een Vivaldi-coalitie, een coalitie met socialisten, liberalen, groenen en de CD&V, is "de perfecte partituur voor het einde van België". Dat heeft gewezen N-VA-staatssecretaris Theo Francken vandaag gezegd op de RTBF-radio.

Net als N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren in Terzake waarschuwt ook Francken voor een Vivaldi-coalitie. Volgens Francken is het "spelen met vuur" en zelfs "een erg slecht idee voor zij die zeggen dat ze België willen redden".

Francken kwam ook terug op de manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vorige vrijdag de doodsteek heeft gegeven aan een regering met PS en N-VA. Het "dictaat" van Magnette zal volgens Francken "het kamp van de onafhankelijkheidsvoorstanders in Vlaanderen enkel versterken".

"De Vlamingen zijn niet dom. Ze zullen het niet aanvaarden om 70 procent van de facturen te betalen", aldus Francken. Volgens hem zal een Vivaldi-coalitie sowieso "links" zijn en zal de coalitie zich vooral baseren op de wensen van de Franstaligen.

LEES OOK: Onze opinie. Het is ver gekomen dat de voorzitter van een Vlaams-nationalistische partij bijna smeekt om België te besturen met zijn aartsvijand (HLN+)
56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Kaya

  @ Charlotte De Greef. Uw analyse was bijna juist, tenminste 100 jaar geleden. Toen spuwde de Vlaamse burgerij op de gewone Vlaming. De Franstaligen van toen die de Vlamingen uitbuitten woonden in Gent, Antwerpen en Brussel en waren gewoon Vlamingen die Frans spraken. Vlaanderen is al lang de economische grootmacht. Vlamingen hebben al lang een hoger inkomen dan de Walen. Sommige mensen hier zouden beter eerst hun kennis bijspijkeren ipv populistische nonsens te prediken.

 • Jef Lois

  Francken het zou u sieren als u zweeg. Nva is uit dec egering gestapt om twee zaken om UW kop te redden in de Visa affaire en omdat ze wisten wat een tekort er aan kwam. In 2016 beloofde jullie en ik heb jullie ooit geloofd een begroting in evenwicht nu zegt uw voorzitter dat hij opnieuw 15 jaar nodig heeft voor een evenwicht, na een extra schuld van 60 miljard op 4 jaar en een tekort van 12 miljard. Maar zelf gaan jullie maandelijksnlangs de kassa Wever zelfs 350.000 per jaar en wij?

 • lieve vanderstraeten

  Het spijtige van u partij is, hadden ze bij de vorige verkiezingen hun verkiezingsbelofte uitgevoerd, dan hadden jullie nu goed gestaan. De Vlaming geloofde erin. Maar niet 1 van die belofte heb ik gezien. En dit alleen om in de regering te komen en mee te heulen met de andere partijen. Daarom die afstraffing bij deze verkiezingen. Jullie hebben de kans gehad en ik weet niet of het jullie nog eens gaat lukken.

 • Jean-Pierre Deman

  Wat de toekomst brengt weet ik niet maar wat ik wel weet is dat sinds nva goedgelovigen weet te bekoren het bergaf gaat met België.

 • Tom Faes

  Zegt de man die als er een probleem opduikt gaat lopen.Al zeven of acht jaar zeg ik dat de Theo een tweezak is en ik kan het weten.