Francken: “Vanwaar komt die 87 miljoen euro van De Block?”

Photo News
Theo Francken (N-VA) stelt zich vragen bij het actieplan van staatssecretaris Maggie De Block (Open Vld) om het asielprobleem opnieuw onder ­controle te krijgen. Dat zegt hij in de studio van VTM Nieuws. “Vanwaar komt het budget voor dat actieplan? Er is geen begroting gestemd en ineens tovert ze 87 miljoen euro uit haar hoed.”

In het actieplan voor migratie belooft De Block extra opvangplaatsen, snellere procedures, ontradingscampagnes en een efficiëntere terugkeer. Daarvoor telt ze 87 miljoen euro uit.

“Natuurlijk moet ze nu extra budget hebben en komt ze niet toe. Maar bijna 90 miljoen euro, dat zijn immense budgetten”, zegt Francken. “Ontrading, geen probleem. Snellere procedures, geen probleem. Terugkeer, alsjeblieft. Hoe meer, hoe liever. Maar die extra opvang, iedereen maar binnen laten, daar ben ik het helemaal niet mee eens.”

Waarom Francken juist een probleem maakt van dat extra budget? “Vanwaar komt dat? De regering is gevallen. We zitten in een regering van lopende zaken. Mevrouw De Block is een ontslagnemende minister, er is geen begroting gestemd. En nu tovert ze ineens 87 miljoen euro uit haar hoed. Ze is daar niet mee naar het parlement geweest. Nu mevrouw De Block het twee maanden heeft overgenomen, zet ze de asielpoorten wagenwijd open én tovert ze 87 miljoen euro uit haar hoed. Ik heb hier heel veel vragen bij en ik zal dit verder uitzoeken”, aldus een forse Francken.

Maggie De Block zegt aan VTM Nieuws dat ze toestemming heeft van de minister van Begroting en van de regering, en dat ze dus recht in haar schoenen staat.
121 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Juan Rivera

  Misschien komt dat geld van de warmste week?

 • Victor OOMS

  Schandalig, voor die illegale profiteurs is er weeral geld vrijgemaakt en dat kan zomaar met een regering voor lopende zaken , zonder vraag in het parlement en wat nog meer. Voor eigen bevolking zijn er zelfs geen hoognodige medicamenten meer of veel te duur.Voor een sociale woning staat men jaren op de wachtlijst maar deze profiteurs krijgen onmiddellijk een onderkomen. Dit kan toch niet ongestraft blijven duren of in wat voor een land moeten wij leven?

 • Collewaert Theo

  Misschien komt dit van het geld dat de visa's opgebracht hebben die verkocht werden door een NVA-er

 • ROLANDE DE QUANTER

  Van ons "maw de bevolking" de Belgen. Misschien eens controle uitoefenen Theo.Uitleg vragen aan de tovenaar

 • Frits Vandenberge

  Wat Maggie doet is niet te schatten. Al het goede en strenge werk van Theo Francken om zeep helpen. Meer opvang voorzien voor al dan niet echte vluchtelingen, meestal 'economische'. Dit zal vlug de ronde doen in de betrokken landen en een aanzuigeffect hebben. België wordt meer en meer het land van melk en honing voor de vluchtelingen. De belastingbetaler zal wel betalen terwijl de voorzieningen voor de autochtonen er op achteruitgaan.