Francken slaat uitgestoken hand van Vlaams Belang weg

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Belga Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) echt een ander migratiebeleid wil voeren, moet hij met het Vlaams Belang samenwerken. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vandaag in De Ochtend. Maar Francken zelf gaat niet in op de uitgestoken hand. Zolang figuren als Filip De Man "racistische posts" mogen verspreiden over Laurent Mutambayi, een adviseur van Francken, zal er van samenwerking niet veel in huis komen, zo reageert de N-VA-staatssecretaris.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken stelt vandaag zijn boek 'Francken faalt' voor. Daarin neemt hij het asiel- en migratiebeleid van staatssecretaris Theo Francken op de korrel.

Tegelijk wil Van Grieken niet alle bruggen met Francken opblazen. Want als Francken een ander - lees nog strenger - migratiebeleid wil voeren, kan hij daarvoor best samenwerken met Vlaams Belang. "Als je kiest voor Theo Francken krijg je er gratis Kris Peeters bij. Als we naar het buitenland kijken, waar echte verandering qua migratiebeleid is zoals in Italië of Oostenrijk, dan loopt dat via partijen als de onze. Als Francken echte verandering wil, dan moet hij met ons samenwerken en niet altijd onze uitgestoken hand afwijzen", zo zei Van Grieken op Radio 1.

Maar zowel in De Ochtend als op Twitter wijst Francken die uitgestoken hand af. Hij verwijt het Vlaams Belang "schijnheiligheid". Francken verwijst naar berichten van Filip De Man. "De Man, de hoofdredacteur van Vlaams Belang, is een sociale mediacampagne gestart tegen mijn rechterhand Laurent Mutambayi. Hij probeert die man kapot te maken met racistische praat. Dan is het bijzonder hypocriet om te vragen om samen te werken", aldus Francken.

"Enerzijds met de glimlach de hand uitsteken, anderzijds de eigen hoofdredacteur racistische posts over mijn raadgever Laurent laten verspreiden op sociale media. Hoe zouden ze dat in de eigen VB-huisstijl benoemen? Bende hypocriete huichelaars! ", voegt de N-VA-staatssecretaris er nog aan toe op Twitter. 
89 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy van Dorst

  Hij blijft liever bij zijn leugen partij daar kan hij het beste bla blaje

 • Mario Bocque

  Schijnheiligheid troef !

 • Roy Cooks

  Francken op zijn smalst. Nu, de NVA zal het volgend jaar wel ondervinden.

 • herman de genst

  Wil men migratie stoppen dan moet Europa dringend de handen in elkaar slaan anders kan men blijven roepen tot er geen Europa is .

 • alfons vanwetswinkel

  Het zijn nochtans bloedbroeders als het gaat om immigranten ;alleen NV-A doet het in het geniep om Vlaams Blok kiezers aan hun kant te houden want 80% van haar kiezers zijn tegen de immigranten Ik zou beschaamd zijn om mij dan nog een warme Vlaming te noemen.