Francken "neemt akte" van voordracht Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove

BELGA
N-VA-Kamerlid Theo Francken wil nog niets kwijt over zijn plaats op de N-VA-lijst in mei, maar "heeft goed gerust en zit vol energie voor de verkiezingen". Over zijn gloednieuwe concurrent in Vlaams-Brabant, Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove, wil de N-VA'er niet veel kwijt. "Ik neem daar akte van. Zij zijn het Vlaams Belang, wij zijn de N-VA, en ik zal de realisaties van N-VA verdedigen op elke markt en in elke huiskamer."

Ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken was deze voormiddag te gast in de Senaat voor de voorstelling van het nieuwe boek van MR-Senator Alain Destexhe, over de migratieproblematiek. Hij reageerde er ook kort op de kersverse Vlaams Belang-lijsttrekker in Vlaams-Brabant, de oprichter van het radicaal-rechtse Schild & Vrienden Dries Van Langenhove. Hij wordt zo waarschijnlijk de rechtstreekse concurrent van Francken.

"Ik neem daar akte van, veel meer heb ik daar niet over te zeggen", klonk het. De N-VA'er zit in elk geval "vol energie" voor de kiescampagne. "Ik heb goed gerust", zei hij. "Ik zal de realisaties van N-VA op vlak van veiligheid, migratie en economie verdedigen op elke markt en in elke huiskamer."

Verkiezingen

Francken was tegelijkertijd niet mals voor zijn voormalige federale collega's. "Ik kijk vol vertrouwen naar de verkiezingen, het is alleen spijtig dat ze niet wat vroeger zijn. Er waren partijen die zeiden dat er chaos zou komen als er vervroegde verkiezingen zouden zijn, maar als ik kijk naar het bizar politiek schouwspel van de voorbije dagen, dan denk ik dat die chaos er nu al is. Ik kan alleen maar vaststellen dat die partijen schrik hebben van de kiezer."

Over zijn eigen plaats op de N-VA-lijsten, Vlaams, federaal of Europees, wil de N-VA'er nog niets kwijt. "De lijsten worden op 9 februari definitief goedgekeurd. Maar waar ik ook zal staan, ik zal mij smijten met alles wat ik heb.”

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Herbert Van Elsuwege

    Ik denk als Dries partijpolitiek rot vindt, dat hj bedoelt dat die er in eerste instantie is voor het welzijn van de partij en van haar samenstellers. En ik vind dat hij gelijk heeft. Alleen is het in dit land een gegeven waar je niet zo maar rond kunt. Dus zal hij, eventueel op weg naar iets anders en hopelijk beter eerst in die zure appel moeten bijten. En natuurlijk verstaan concurrentie en mainstreammedia dat, maar bashen is toch leuk niet?

  • Jan Peters

    Als Dries een hekel heeft aan partijpolitiek , aan welke soort politiek wil hij doen. Er blijven niet veel mogelijkheden over: dictatuur, monarchie ....

  • Frans Peeters

    De verkiezingen zullen de waarheid brengen over het asielbeleid van Franken of Dries