Francken en Peumans hebben "goed gesprek"

Alles terug koek en ei tussen Theo Francken en Jan Peumans? Zo blijkt toch uit deze selfie.
Twitter Alles terug koek en ei tussen Theo Francken en Jan Peumans? Zo blijkt toch uit deze selfie.
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft naar eigen zeggen een "goed gesprek" gehad met partijgenoot Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement. Die laatste had in een weekendinterview in Het Belang van Limburg kritiek op de marsrichting van de partij. Hij was daarbij ook streng voor Francken. Die noemde hij "niet de geknipte man om de partij te leiden".

Het interview met Peumans deed de voorbije dagen het nodige stof opwaaien zowel binnen als buiten de partij. Zo toonde partijvoorzitter Bart De Wever zich - zacht uitgedrukt - 'not amused' met de kritiek. Hij betreurde onder meer dat Peumans zijn kritiek niet intern heeft gehouden. Er volgde maandagavond meteen een verzoeningsgesprek tussen De Wever en Peumans.

En nu hebben Francken en Peumans ook een "goed gesprek" gehad. Dat zegt de N-VA-staatssecretaris op Twitter, waar hij een selfie heeft gepost met de parlementsvoorzitter. "Wijze raad van de eerste burger van Vlaanderen neem ik altijd ter harte. Ik kijk uit naar zijn 11-juli toespraak volgende week! Samen verder werken aan ons project", aldus Francken.
128 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois stras

  het is tijd dat Peumans op pensioen gaat , ik ben geen NVA stemmer en zal het denkelijk ook niet worden .Maar Theo heeft gelijk, als ik nog respect heb voor één politieker dan is het voor Theo Francken.

 • boeken cops

  En door zo een kleuters worden wij geleid. Geen wonder dat het lijden zal worden tot we op 67 jaar doodmoe in onze put zullen kruipen.

 • Ian Vandenbossche

  Wow, als je de selfie bekijkt wordt het duidelijk, dit is vader en zoon! Vaders hebben altijd wat kritiek over hun zonen.

 • Gino Denil

  In een democratie moet niet één leider het land leiden. Daarin wordt het land geleid door te stemmen voor beleidsmaatregelen in een parlement na een grondig debat over de voor en nadelen. Maar we dwalen steeds verder af van een echte democratie. Parlementairen zijn draadpoppen in de handen van hun partijvoorzitter. En ministers in de regering voeren op hun ééntje hun eigen beleid over hun domein. Zonder daar zelfs nog het parlement goed over in te lichten.

 • Etienne Vanhoegaerden

  Peumans heeft gelijk anders kol er iemand anders op migratie en asiel