Francken dient klacht in na protestactie aan gesloten opvangcentrum Steenokkerzeel

BELGA
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) dient klacht in tegen de actievoerders die enkele weken geleden het gesloten opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel bezetten. Dat meldt de staatssecretaris op Twitter. De schade aan het dak van het centrum zou om en bij de 5.880 euro bedragen.

"Extreemlinkse protestactie aan de 127Bis van enkele weken terug: raming van de herstelling schade aan het dak van het adm. gebouw bedraagt 5.880,60 euro. We verhalen dit op de daders. Klacht met burgerlijke partijstelling ingediend. #zerotolerance", aldus Francken. 

Een honderdtal actievoerders bezette op 20 juni het gesloten centrum voor asielzoekers 127bis in Steenokkerzeel. Het ging om het collectief #NotInMyName, dat protesteerde tegen de bouw van een nieuw detentiecentrum voor gezinnen met kinderen. Een deel van de demonstranten klom om het dak en richtte daarbij schade aan.
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lily De smet

  Groot gelijk Theo, tenminste iemand die zijn mond open doet, en daad bij woord voert. Tzou goed zijn mocht jouw partij samenwerken met VB.

 • johan vankeirs

  Jammer dat Theo voor alles alleen moet knokken want het is echt dweilen met de kraan open.Dagelijks komen nieuwe vluchtelingen aan en er worden er veel te weinig of geen teruggestuurd die hier niet mogen zijn.Vandaar de grote criminaliteit die we steeds meer ondervinden.

 • Arthur Houben

  Ja, groot gelijk theo...nu nog doorzetten terwijl nva aan de macht is om de beloften van voor de vorige verkiezingen waar te maken...oooh, dat is niet de bedoeling? Welk nut heeft dan een herverkiezing voor nva als ze nú machte-lóós zijn,migratie niet kunnen stoppen en zelfs illegalen het land niet uitkrijgen?Zijn vlamingen doofstom??

 • rob jurriens

  en belachelijke meneer Bervoets, wat heeft dat met het onderwerp te maken?

 • Maurice Verstuyf

  Wie potje breekt, potje betaalt. De wet is de wet. Voor iedereen. Ook voor magistraten die vandalen vrijlaten. Dan betalen wij allemaal. Want ook zij een fractie en houden hun dikbetaalde job en rust in hun omgeving. Een fractie voor hen , een stuk voor ons. Eetlijke, brave burgers. Maar jet kan verkeren zei Bredero.