Francken: “De plaat van Dewinter is grijsgedraaid”

Baert Marc
"Dewinter zal eindigen zoals Wilders: in totale nederlaag." Dat heeft Theo Francken gezegd in een interview in De Zondag. "Altijd opnieuw over die islam beginnen, altijd opnieuw op die moslims kappen, dat is vermoeiend. Zijn plaat is grijsgedraaid. Wij zien ook problemen binnen de islam, maar wij willen geen oorlog met de islam", aldus Francken.

Hij herhaalde dat Vlaams Belang volgens hem geen racistische partij is. "Ik zie daar wel individuen die racistisch zijn. Maar ik zie die helaas ook in mijn achterban." 

Francken wil naar eigen zeggen dat Vlaams Belang een ernstige kans krijgt. "En eenmaal hun voorstellen op tafel liggen, moeten wij de risico's inschatten. (...) Als wij een Vlaamse regering gaan vormen, zal dat een regering zijn voor álle Vlamingen. We gaan geen millimeter toegeven op ons inclusief nationalisme" vervolgt hij. Volgens Francken kan dat "met de koers die Tom Van Grieken wil varen. Filip Dewinter is daarentegen "een groot probleem", luidt het.

Bekijk ook: Theo Francken wil praten met Vlaams Belang
88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters -Duym

  @Gino Denil, ik ben het vaak niet eens met je, maar je slaat de spijker op de kop. N-VA kan niet anders dan de schijn hoog houden: het VB omarmen of afwijzen, het is kiezen tussen hangen en wurgen. Niet het VB zit met een probleem, maar N-VA. N-VA is meester in het opzetten van twee gezichten, maar ik denk dat het deze keer niet zal lukken geloofwaardig te blijven tegenover haar achterban.

 • Gino Denil

  Als je met twee in dezelfde vijver wil vissen is samenwerking heel vaak schone schijn.

 • Frank De Rycke

  Het enige wat die trado's allemaal in stand houden zijn hun eigen postjes met onze welverdiende centen en het blijven uit ramen en deuren gooien ...kijk naar onze staatsschuld die maar niet verminderd door echte zakkenvullers !

 • Rik Connaerdt

  Is het niet aan de kiezer om dit te beoordelen, mr. Frankcen?

 • jaak Peeters

  Criticasters zouden beter Franckens interview lezen alvorens zoveel onzin uit te kramen.