Fox News over België: "Brussel is de jihadihoofdstad van Europa. Politici knijpen oogje dicht om stemmen te halen"

Katie Hopkins vertelt tegen Fox-presentator Tucker Carlson over haar bezoek aan Molenbeek.
Fox News Katie Hopkins vertelt tegen Fox-presentator Tucker Carlson over haar bezoek aan Molenbeek.
De Amerikaanse nieuwszender Fox News is bijzonder scherp voor ons land. Fox-presentator Tucker Carlson had gisteren de Britse rechtse columniste Katie Hopkins te gast. Zij had net een bezoek aan Molenbeek achter de rug en leverde een erg scherpe analyse af: "Brussel is de jihadihoofdstad van Europa".

Katie Hopkins, die bekend werd door reality tv en later columns schreef voor verschillende Britse kranten, trok naar Molenbeek en interviewde er burgemeester Françoise Schepmans (MR). Hopkins stelde haar enkele vragen over een lijst die ze een maand voor de aanslagen in Parijs ontvangen zou hebben. Op die lijst stonden 80 jihadisten die in Molenbeek woonden, onder wie ook terroristen Salah en Brahim Abdeslam en Abdelhamid Abaaoud.

“Ik had een lijst van meer dan dertig namen, maar het was niet de taak van de lokale politie om deze mensen te volgen. Dit was de taak van de federale politie en dat is het nog steeds”, antwoordde Schepmans.

“Ik ben geen sheriff”

“We kunnen mensen arresteren na de feiten, maar we konden niemand arresteren op basis van deze lijst”, zegt Schepmans tegen Hopkins. “Je moet het onderscheid maken tussen de administratieve autoriteit en de politie. Als administratieve autoriteit moet ik de wet respecteren.”

Jihadihoofdstad van Europa

Hopkins is bij Carlson erg scherp voor burgemeester Schepmans. “Zij had die lijst met die namen maar ze deed er niets mee. Ze zei dat het niet haar taak was. Dit is een deel van het probleem in de jihadihoofdstad van Europa”, zegt ze. “Politici knijpen een oogje dicht, omdat ze afhangen van moslims om stemmen te winnen.”

Partij Islam

Hopkins heeft het bij Carson ook nog even over de partij Islam. “Die partij wil scheiding tussen en mannen en vrouwen op het openbaar vervoer. Ze willen overal halal en overal Sharia”, zegt ze. “Over welke generatie het ook gaat, veel moslims in België staan nog met één been in hun thuisland. Oude moslimtradities wegen zwaarder door dan elke Europese erfenis die ze ondertussen hebben.”

Katie Hopkins heeft, zacht uitgedrukt, een hobbelig parcours achter de rug in de Britse media. Door haar controversiële en volgens sommigen racistische standpunten werd ze door verschillende Britse kranten aan de kant geschoven. Momenteel is ze columniste voor de rechtse website Rebel Media.
565 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernaerts Diane

  Accuraat? Door "fake news" te verspreiden en te doen alsof een toevallige brand in Koekelberg iets met Molenbeek en de ramadan te maken heeft? Door te stellen dat alle vrouwen daar boerka's dragen, terwijl de boerka zelf verboden is in België?

 • Christine Laevers

  Ik vind dat de journaliste de situatie zeer accuraat beschrijft. In Londen en Parijs, helaas, is de situatie in sommige delen van de stad niet anders. In Frankrijk heb je 'jihadisme' in alle grote Franse steden.

 • Eida Lam

  jos duriau, ik heb wel een oplossing, iedereen een burgerexamen laten afleggen in 1 van de landstalen en wie een dubbele nationaliteit heeft en buist ...babaaay! We gaan u niet missen!

 • Stefan Vantstraat

  In het buitenland ben ik beschaamd toe te geven dat ik Belg ben. Een prutsland met domme rechters, wereldvreemde politiekers en een belastingdruk om van achterover te vallen. Maar ooooh wee wanneer een kind van 8 zijn aandoening "niet erkend" wordt. (Deze week gestorven) Onze minister van volksgezondheid zal zich ondertussen wel verder vet mesten. Ik walg van dit land. (Helaas geraak ik hier niet weg)

 • Emi De graeve

  de vlek van Molenbeek spreidt zich ondertussen al lang uit over het Noorden van Brussel... richting Ninove. De helft van de bevolking spreekt daar mijn taal niet meer en dat wordt sluimerend geaccepteerd door de politiek.