Foorkramers Sinksenfoor willen het goedmaken met '2 eurodag'

Boze foorkramers blokkeerden op 26 maart met hun vrachtwagens verschillende toegangswegen tot de Antwerpse binnenstad, met urenlang fileleed tot gevolg.
BELGA Boze foorkramers blokkeerden op 26 maart met hun vrachtwagens verschillende toegangswegen tot de Antwerpse binnenstad, met urenlang fileleed tot gevolg.
Wie op woensdag 18 juni de Antwerpse Sinksenfoor bezoekt, zal dat die dag heel wat goedkoper kunnen doen dan anders. Alle attracties en versnaperingen kosten die dag 2 euro per stuk. De actie komt er als geste om de blokkade van de Singel van eind maart goed te maken.

Op 26 maart blokkeerden de foorkramers 's ochtends verschillende kruispunten op de Antwerpse Singel. Ze deden dat uit protest, omdat ze het niet eens waren met de verplichte verhuis van de Sinksenfoor van de Gedempte Zuiderdokken. De kermis moet daar verdwijnen na klachten uit de buurt over geluidsoverlast. Door de blokkades ontstond heel wat verkeersoverlast voor de Antwerpenaars en wie zich die ochtend naar de stad begaf. Met een geste willen de foorkramers dat goedmaken.

"We organiseren voor alle Antwerpenaars en iedereen uit de omstreken een 2 eurodag, omdat we hen in de blokkade hebben vastgezet", bevestigt Guillaume Borremans, voorzitter van de Antwerpse afdeling van de Vereniging der Belgische Foornijveraars. "Op woensdag 18 juni kan iedereen de hele dag lang zwieren, draaien en eten op de Sinksenfoor aan twee euro per attractie of versnapering. In Antwerpen is dat nog nooit gebeurd."

De Sinksenfoor duurt van 7 juni tot 13 juli. Volgend jaar verhuist de foor normaliter naar een locatie langs de Singel in Borgerhout.

BELGA
Deze strooibrief werd op 26 maart aan de automobilisten uitgedeeld.
BELGA Deze strooibrief werd op 26 maart aan de automobilisten uitgedeeld.