Foetus gevonden op straat in Essen

.
Marc De Roeck .
Vanavond heeft een voorbijganger een foetus aangetroffen in de struiken naast de Beliestraat in het centrum van Essen (Antwerpen). 

De man was met zijn hond op wandel en het was de hond die in de struiken iets opmerkte. De man verwittigde de politie die onmiddellijk de straat en de ruime omgeving afgrendelde. De brandweer plaatste een tent over de vindplaats en zorgde voor extra verlichting om de buurt uit te kammen.

Woordvoerder van PZ Grens, Patrick De Smedt: "Het is duidelijk dat het om een menselijke foetus gaat. Gespecialiseerde diensten en de wetsdokter voeren nu het onderzoek."

.
Marc De Roeck .

Antwerps parketwoordvoerder Lentl Jespers deelde mee dat de foetus 10 centimeter groot was en tussen 13 en 15 weken oud was.

"De wetsdokter moet uitmaken of de foetus levensvatbaar was. In dat geval kunnen wij te maken hebben met een illegale vruchtafdrijving. Dat is een strafbaar feit. Het kan echter ook om een miskraam gaan waarbij de zwangerschap spontaan werd afgebroken."

.
Marc De Roeck .15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Omer Yalin

  Er leven toch exht monsters op deze aarde hoe kan je dat nu zomaar op straat laten!

 • Gerd Peeters

  Het kan om een miskraam gaan, wat ligt dat dan op straat te doen?

 • Elle Devee

  Levensvatbaar? 13 weken?

 • sandra segers

  Als je dat daar achterlaat weet je toch dat dit kleine wezentje gevonden wordt... Rare dingen toch allemaal.. Maar spijtig dat dit zo toch gebeurt is,gaat hier wel over een kindje✝ Voor 'tzelfde geld komt de hond ermee af!

 • dominique van beylen

  bij een gewone miskraam ga je langs de dokter of de spoed.