FOD Binnenlandse Zaken onderzoekt netwerkprobleem op verkiezingsdag

Sommige kanton-hoofdkantoren ondervonden moeilijkheden om hun verkiezingsresultaten door te sturen naar de FOD door een netwerkprobleem.
Photo News Sommige kanton-hoofdkantoren ondervonden moeilijkheden om hun verkiezingsresultaten door te sturen naar de FOD door een netwerkprobleem.
De FOD Binnenlandse Zaken start een onderzoek naar de technische problemen op verkiezingsdag. Door een netwerkprobleem ondervonden sommige kanton-hoofdkantoren tussen 17 en 19.30 uur moeilijkheden om hun verkiezingsresultaten door te sturen naar de FOD. Dat zegt Peter Grouwels, woordvoerder van de overheidsdienst, vandaag in L'Echo.

Binnenlandse Zaken wil zo achterhalen waar de problemen zich echt hebben voorgedaan, zonder sancties in het vooruitzicht te stellen. "Want alle resultaten zijn uiteindelijk aangekomen, dankzij 700 technische interventies", aldus Grouwels. 

De woordvoerder voegt eraan toe dat, ondanks deze problemen, de telling van de resultaten vroeger rond was dan bij de vorige verkiezingen in 2014. "In de week die komt zullen we tijd hebben om de procedures te evalueren."

"Men moet niet minimaliseren wat zondag gebeurde, maar globaal zijn de verkiezingen goed verlopen", aldus nog Grouwels.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • van den eeden maria

  Mijnheer Spandel kijk dan eens naar de plaatsen waar men met papier stemde . Juist ja de trend is hetzelfde. Leer eens aanvaarden ook als het niet in je kraam past.

 • Tom Dehelt

  VB heeft gewonnen en het eerste verhaal van “probleem bij de stembus” is er al. We leven in een democratie, het feit dat sommige mensen dat niet kunnen aanvaarden en toch hun eigen zin doen, wat is het nut van te gaan stemmen?

 • Xavier Jacobs

  Sebiet zeggen ze dat er fouten gebeurt zijn in de telling......en toevallig in het nadeel van VB

 • Nando Garcia Fernandez

  Normaal gezien is dat één duw op de knop en we weten het maar in plopsaland kennen ze er nog altijd niets van

 • Jan Koek

  Nu gaan ze ons nog doen geloven dat rechts gewonnen heeft door de russen. Linkse generaties jullie hebben decenia lang sinterklaas gespeeld op kosten van de belastingbetaler en de vlaming is gewoon beu, deze wil nu rechts aan het werk zien en dan volgende verkiezingen zelf uitmaken of er verbetering is gekomen. Democratie noemen ze dat.