Flinke stank door achtergebleven bagage op Brussels Airport

25 augustus 2017: de bagageafhandeling op Brussels Airport draait in de soep door de staking bij Swissport.
belga 25 augustus 2017: de bagageafhandeling op Brussels Airport draait in de soep door de staking bij Swissport.
Door de staking bij bagageafhandelaar Swissport eind vorige maand liggen er nog een duizendtal stuks niet opgehaalde bagage op Brussels Airport, meldt de VRT-nieuwsdienst. Sommige van de koffers beginnen te stinken, waardoor er op een deel van de luchthaven een onaangename geur hangt. Volgens reizigers is de stank aan de bagagebanden niet te harden.  Brussels Airport heeft de bewuste zone ontsmet.

Reizigers die hun bagage nog niet hebben opgehaald, kunnen terecht bij Swissport.  De bagage wordt normaal enige tijd bijgehouden. De luchthaven benadrukt dat de koffers niet worden geopend. Dat gebeurt enkel wanneer bagage begint te lekken. "Indien een koffer of reistas begint te lekken, ontstaat er een biologisch risico en dan volgen we de standaard-procedure waarbij het bewuste stuk bagage wordt vernietigd", luidt het bij Nathalie Van Impe van Brussels Airport.

Door de werkonderbreking raakte 15.000 stuks bagage niet op de bestemming of bij de eigenaar thuis.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Van der Elst

  Laat de stakers de bagage maar terug bezorgen aan hun klanten, die zen altij den dupe. Voor de staking, tijdens en erna. Extra koste, extra ongemak, extra tijdverlies, extra frustratie,... Verschieten ze ervan da de bevolking hier verzuurd

 • Andy-Anja De Kock

  Wij zijn de bagage gaan afhalen. De aankopen van op de reis, nieuwe kleding etc zat er in. De gedeputeerden die in het buitenland wonen zien hun bagage misschien nooit meer terug en door een staking geen recht op claims , elke partij steekt het op de andere, niemand dat zijn verantwoordelijkheid hierin neemt. Een grote schande is het.

 • karin verwimp

  Crisis. Ik hoop van harte dat daar geen koffers tussen zitten van dierensmokkelaars!

 • robin verfaille

  Terug de schuld van de vakbonden.Ze bewijzen nogmaals dat ze geen enkele betrokkenheid hebben met de passagiers.

 • Becky

  Hier in België staakt men toch zo graag! En wat lost het op, niks, dubbel werk nadien met alle gevolgen vandien!