Flamingo steelt de show in natuurpark Het Zwin

Facebook
Opvallende beelden uit natuurpark Het Zwin in Knokke-Heist: daar trippelt namelijk een ... flamingo vrolijk rond. Een uitzonderlijke situatie, aangezien ze in ons land normaal niet voorkomen. "De flamingo is van Duitse origine", klinkt het binnen het park.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het dier is er al enkele dagen en is geringd. Het gaat om een kruising tussen een Chileense en een roze flamingo. Het levert alvast leuke beelden op. De verwachting is dat de flamingo, die waarschijnlijk verloren gevlogen is, nog een tijdje in het Zwin te bewonderen zal zijn.

Ontsnapt
De vogel in het Zwin draagt een rode kleurring aan de rechterpoot. De code op die kleurring wijst er op dat de vogel afkomstig is uit het Zwillbrocker Venn. 

De Zwin-flamingo is in het wild geboren, maar stamt af van uit gevangenschap ontsnapte vogels. De waarneming is doorgegeven aan de mensen achter het kleurringproject. Dezelfde vogel wordt al sinds juni 2017 regelmatig waargenomen in verschillende gebieden net over de grens in Zeeland. Blijkbaar heeft hij nu het Zwin als nieuw plekje ontdekt.

"Aangesloten bij ganzen"
"Gelukkig zijn flamingo's zeer sociale dieren", aldus directrice Ina De Wasch. "Hij heeft zich ondertussen al aangesloten bij onze kolonie Canadese ganzen. We zijn enorm blij om te zien dat de flamingo zo leeft bij de bezoekers. We krijgen enorm veel leuke reacties, en het toont weer aan dat Het Zwin echt een beetje de internationale luchthaven voor vogels is." 

Vorig jaar werd ook al de langstaartklauwier gespot in Het Zwin. Die soort werd nog nooit eerder in België gezien, het was pas de vijfde keer dat de Aziatische vogel in Europa opduikt. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy van Puymbrouck

  Dat is niet zo uitzonderlijk, ik heb ook een rode flamingo gezien deze zomer op amper 1km van de kerncentrale van Doel.Hij stond in het water tussen andere vogels.

 • Hendrik Patyn

  Nu de bar gesloten is, is hij naar het zwin getrokken....

 • Gerd Peeters

  Hopelijk wil dat zeggen dat onze natuur terug aan het opleven is.

 • Liesbeth Bal

  Is de weg verloren naar de Flamingo bar.