Fitnesskoning van België zit in de cel

Dick Vande Vyvere (archieffoto).
EDG Dick Vande Vyvere (archieffoto).
Ondernemer Dick Vande Vyvere (56), die halfweg de jaren 90 van start ging in de fitnesswereld met de keten Passage Fitness, en zijn partner Marleen Veldeman zitten in de cel. Zo schrijft De Tijd.

Samen met zijn levenspartner, Marleen Veldeman, bouwde Vande Vyvere de keten van fitnessclubs Passage Fitness (First) uit. Als grootste speler op de Belgische markt leverde het hem de bijnaam ‘de fitnesskoning’ op. Een tijd later kwam de budgetketen JustFit er bij. Uiteindelijk verkocht hij beide bedrijven en het koppel belandde daarna bij het huidige Basic-Fit.

Nu zitten Vande Vyvere en Veldeman in de gevangenis, zeggen meerdere bronnen volgens De Tijd. Zijn advocaat, Jo Van Overberghe, bevestigt die informatie. Het parket van Gent wil geen commentaar kwijt en het dossier is in handen van een onderzoeksrechter. 

Oplichting

In januari werd Vande Vyvere veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk en een geldboete wegens poging tot oplichting van de bekende ondernemer en investeerder Christian Dumolin (Koramic). Vande Vyvere ging in beroep tegen het vonnis.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcus Camps

    Voor wat verkeerde economische info in de gevangenis ? Pfff ... zal eerder een drugtrafico zijn peis ik ...

  • Jonas Buyle

    Is het omdat ze een rijke investeerder als slachtoffer uitgekozen hadden of is het in "het belang van het onderzoek " dat er voor deze mensen wel plaats is in de gevangenis?