Fiscus wil overeenkomst sluiten met De Gucht

Karel De Gucht.
belga Karel De Gucht.
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft Karel De Gucht voorgesteld te onderhandelen over een dading in zijn belastingzaak. Dat bevestigt De Guchts advocaat Bruno Cardoen in De Tijd.

Al eind 2011 raakte bekend dat de BBI een dossier had geopend tegen oud-minister en oud-Eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) en zijn echtgenote. Gisteren moest de advocaat van het echtpaar opnieuw verschijnen voor de fiscale rechtbank van Gent voor een van de twee rechtszaken die de BBI tegen het koppel voert. De rechter heeft de zaak alweer uitgesteld tot april volgend jaar.

Maar na jaren procederen blijkt de belastinginspectie nu vragende partij te zijn om een dading te sluiten. "De BBI heeft ons inderdaad een officiële brief gestuurd om rond de tafel te gaan zitten. Mocht daar een voorstel uit voortkomen, dan zullen we dat als goede belastingplichtige bekijken. Maar dit is zeker niet ons initiatief. Wij hebben voldoende sterke argumenten om de stelling van de fiscus onderuit te halen. Wij sturen zeker niet aan op een dading. We denken dat we deze zaak zullen winnen", zegt Cardoen.
220 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan ardeel

  Smerig ventje DeGucht.

 • eric debanne

  Grote vissen eten mekaar niet op eh ...! De rest is bullshit helaas ... Duo van het ergste soort

 • Philippe Deckers

  Steek die beroepsfraudeur in de cel aub.

 • Eduard Janssens

  Als ik recht in mijn schoenen sta da, hoe ik geen regeling , enigste verschil is dat hij de centen heeft om dikke advocaat te betalen en er niks bij verliest en wij worden uitgekleed tot op het bot

 • Patrick Gielis

  De loge werkt nog steeds????????