Fiscus wil overeenkomst sluiten met De Gucht

Karel De Gucht.
belga Karel De Gucht.
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft Karel De Gucht voorgesteld te onderhandelen over een dading in zijn belastingzaak. Dat bevestigt De Guchts advocaat Bruno Cardoen in De Tijd.

Al eind 2011 raakte bekend dat de BBI een dossier had geopend tegen oud-minister en oud-Eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) en zijn echtgenote. Gisteren moest de advocaat van het echtpaar opnieuw verschijnen voor de fiscale rechtbank van Gent voor een van de twee rechtszaken die de BBI tegen het koppel voert. De rechter heeft de zaak alweer uitgesteld tot april volgend jaar.

Maar na jaren procederen blijkt de belastinginspectie nu vragende partij te zijn om een dading te sluiten. "De BBI heeft ons inderdaad een officiële brief gestuurd om rond de tafel te gaan zitten. Mocht daar een voorstel uit voortkomen, dan zullen we dat als goede belastingplichtige bekijken. Maar dit is zeker niet ons initiatief. Wij hebben voldoende sterke argumenten om de stelling van de fiscus onderuit te halen. Wij sturen zeker niet aan op een dading. We denken dat we deze zaak zullen winnen", zegt Cardoen.
215 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gino Denil

  Een goede fraudeur bekijkt of zo een dading interessant is. Maar een belastingplichtige die niets mispeuterd heeft wijst die natuurlijk verontwaardigd af.

 • Gerard SMIT

  Mocht er alsnog een voorstel voor een dading uit voortkomen zullen ze dit als "goede belastingplichtige" (sic) eens bekijken, laat de advocaat weten.....Ze hebben daar trouwens toch nog eventjes de tijd voor.....zie (opnieuw) uitstel tot volgend jaar april....De gewone man/vrouw van deze corrupte welvaartstaat zou het eens moeten proberen.....hangen doen ze.....en de boer ploegde verder.

 • ingrid grieten

  Kan men alle betrokken rechters in deze zaak eens grondig onderzoeken.

 • Ronny Biesen

  Elke gewone Belg wordt door de fiscus uitgekleed tot de laatste cent, en deze fraudeur komt er weer met een habbekrats vanaf.

 • John Phillips

  Wat is 10 miljoen voor zo ne fraudeur ,dan weet de fiscus nog alles niet.