Fiscus vordert 674 miljoen euro van sportwinkelketen Sports Direct

Beeld ter illustratie, Sports Direct.
EPA Beeld ter illustratie, Sports Direct.
De Belgische fiscus eist 674 miljoen euro aan onder meer achterstallige btw van Sports Direct. Dat maakte de Britse sportwinkelketen vandaag zelf bekend in de marge van de voorstelling van de jaarresultaten. Volgens Sports Direct, dat in België 35 winkels heeft, is het "minder dan waarschijnlijk" dat het nog geld verschuldigd is.

"De groep was in België het onderwerp van een fiscale audit en heeft op 25 juli 2019 een betalingskennisgeving gekregen van de Belgische belastingautoriteiten voor een bedrag van 674 miljoen euro (inclusief 200 procent boetes en interesten)", zegt Sports Direct. De fiscus heeft ook "bijkomende informatie gevraagd met betrekking tot, onder andere, de fiscale behandeling van goederen die binnen de groep doorheen de EU via België worden verdeeld".

De fiscus stelde en proces-verbaal op en de groep gaat nu in fiscale bemiddeling, klinkt het voorts. Het geld dat de fiscus vordert, moet dus nog niet onmiddellijk worden betaald. Sports Direct zegt dat het vertrouwen heeft in zijn boekhouding en dat het "minder dan waarschijnlijk is dat btw en boetes verschuldigd zijn als gevolg van de fiscale audit in België".

Meer details over de problemen die er zich zouden stellen bij zijn belastingen, geeft Sports Direct niet. De fiscus zelf gaat niet in op individuele dossiers.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willem merken

  tussen eisen en krijgen is er een wereld van verschil door advocaten, de enigen die er beter van worden.

 • Joske Keyre

  bla bla bla, nog maar eens een voorbeeld van veel te complexe regels... ofwel niet te snappen, ofwel voor interpretatie vatbaar, ... in ieder geval, een goede advokaat kan hier weer wonderen verrichten voor de klant.

 • Marc Krol

  Ik hoop van harte dat het zijn boeken sluit en al zijn winkels sluit dan kan de staat fluiten naar zijn geld haha

 • Karel Flanders

  Hoe is dat toch allemaal mogelijk? Nu nog een deal maken en ze zijn er vanaf met 1/3 en blijven hetzelfde verder doen. Probeer dat maar eens als gewone mens!