Firmawagen? Vaak verplicht op slipcursus

Steeds meer bedrijven sturen werknemers die een firmawagen hebben verplicht op slipcursus. Zo leren ze niet alleen veiliger rijden, maar ook zuiniger. Dat meldt VTM Nieuws.

Gemiddeld kost zo'n rijvaardigheidscursus 250 euro per persoon voor een hele dag. Niet goedkoop, maar het is volgens de bedrijven wel een goede investering.

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is geen voorstander omdat zo'n cursus jonge bestuurders een vals gevoel van veiligheid kan geven.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Rompaey

    Als je op voorhand weet dat je gaat slippen kan je tijdig ingrijpen. Als je onverwachts in een slip gaat, vlieg je in het decor. Of moeten we dagelijks oefenen op een circuit om de automatismen aan te leren en te onderhouden? Ze zullen weeral geld uit je zakken kloppen. Geldwolven.

  • marc bolders

    Knap verhaal ,daar wij nu als belastigsbetaler 7 miljard mogen ophoesten voor een hoop nitwits in salariswagen, mogen we binnenkort ook nog ettelijke miljoenen ophoesten om dat zooitje de illusie te geven dat ze op circuit kunnen rijden. Merci NVA ik en alle werkenden en gepensioneerden zullen deze onzin wel weer moeten betalen. En dan zeggen dat er geen geld is voor pensioenen en zieken is gewoon ziekelijk.

  • Danny Vervloet

    Op cursus is er plek genoeg en je weet dat je gaat slippen. Op straat plak je al ergens op voor je door hebt dat je slipt. Dik weg gesmeten geld.