Financiële waakhond waarschuwt nu ook voor beleggingsfraude met whisky

Beeld ter illustratie, whisky.
thinkstock Beeld ter illustratie, whisky.
Sinds de beurswaakhond FSMA beleggers waarschuwde voor oplichting met zogezegd interessante beleggingen in wijn, proberen oplichters nu hetzelfde met whisky. Dat zegt de FSMA, die beleggers waarschuwt niet in de val te trappen.

De formule is niet veranderd: slachtoffers worden opgebeld door een verkoper die hen beleggingen in whisky aanbiedt. Hij nodigt hen uit om een kijkje te nemen op het onlineplatform voor aan- of verkoop van exclusieve whisky's. De bedrijven stellen vervolgens voor om flessen te kopen. De koper krijgt de flessen niet, want de bedrijven gaan naar eigen zeggen op zoek naar grote kopers om een mooie winst te behalen.

"Dergelijke beleggingen zijn te mooi om waar te zijn", waarschuwt de FSMA. "Ondanks alle beloftes recupereren de beleggers hun geld uiteindelijk nooit."

De voorbije weken werden Belgen gecontacteerd met aanbiedingen van de websites www.epargne-whisky.com en www.whisky-prestige.com. "Wees op uw hoede voor die bedrijven: ze hebben geen enkele vergunning en mogen dus geen beleggingsdiensten aanbieden in België", zegt de beleggingswaakhond, die ook oproept om zich niet te laten misleiden door een professioneel ogende website. "De oplichters doen er alles aan om een zo ernstig mogelijke indruk te maken.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    Beleggen is niets anders dan bedriegen en de wereld om zeep helpen.

  • Daan Oostendorp

    Als je wel serieus whisky wilt beleggen dan is er een professionele nederlandse partij onder toezicht van de Nederlandse FSMA: Scotch Whisky International. Bij deze firma wordt je als belegger wel echt eigenaar van de whisky.

  • Jacques Mertens

    Veel tanden heeft die waakhond precies niet. De sites zijn nog gewoon online.