Financieel directrice OCMW Doornik stapt uit leven na onderzoek naar mogelijk gesjoemel

YouTube
In Doornik is het voorbije weekeinde het levenloze lichaam van de financieel directrice van het plaatselijke OCMW teruggevonden. De directrice, Ariane Ruffelart, maakte een einde aan haar leven nadat er een onderzoek was geopend naar de verduistering van aanzienlijke sommen geld bij de instelling.

Vrijdag had de onderzoeksrechter in Bergen een onderzoek geopend naar de verduistering van fondsen ten koste van het OCMW. Volgens het parket van Bergen zou het gesjoemel zich over een periode van 15 tot 20 jaar uitgestrekt hebben. Een andere, niet-officiële bron gewaagde van een totale som van meer dan twee miljoen euro.

Geschorst
Ruffelart werd nog dezelfde dag op de hoogte gebracht van het onderzoek en moest zich 's avonds verantwoorden op een buitengewone OCMW-Raad. Na afloop van de vergadering werd ze geschorst. De directrice maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag in haar woning een einde aan haar leven, zo bevestigde het parket.

"Dit soort financiële dossiers vraagt een werk van lange adem. Het was niet de bedoeling om de komende weken reeds te communiceren over het onderzoek. De gebeurtenissen hebben er anders over beslist", zei procureur des konings Christan Henry van Bergen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.