Filmpje spectaculair ongeval op E40 massaal gedeeld op Facebook

Op het internet is er een filmpje opgedoken van een spectaculair ongeval op de E40 in Aalter van 13 augustus. Het wordt massaal gedeeld op Facebook. Je ziet een wagen tweemaal keihard botsen met twee verschillende vrachtwagens. Het slachtoffer, Jasmien Claeys (25) uit Kalken, overleefde het ongeluk als bij wonder, maar staat nog altijd voor een lange revalidatie. "Ik heb overdreven veel geluk gehad", reageert ze gisteren. "Maar die beelden terugzien, en vooral die reacties lezen, is erg confronterend." We waarschuwen gevoelige lezers voor de harde beelden.

De video werd door een vrachtwagenchauffeur op 13 augustus met zijn dashcam gemaakt. Je ziet hoe de man een minuut lang op het rechtse rijvak richting kust rijdt. Niks aan de hand zou je denken, totdat hij de afrit in Aalter nadert. Daar gaat het gruwelijk mis. Een lichtblauwe Ford gaat opeens bruusk van het linkervak naar de voorsorteerstrook om de snelweg te verlaten. Door een gele vrachtwagen op het rechtse vak kan de bestuurder van de Ford, Jasmien Claeys, echter niet zien dat de auto's aan de afrit stilstaan.

Jasmien heeft geen enkele kans om uit te wijken op het moment dat een stilstaande vrachtwagen opeens voor haar opdoemt. Ze knalt met haar autootje tegen een vrij hoge snelheid tegen de achterkant van de truck. Door de harde klap wordt haar wagen weggeslingerd naar links, waar die door de tientonner van de filmende chauffeur wordt aangereden. De auto kaatst heen en weer.

Maar Jasmien heeft blijkbaar een speciale engelbewaarder, want ze overleefde de zware aanrijding. Ze brak enkel haar bovenste twee nekwervels en verbrijzelde haar hand. Ze werd wakker uit een coma en revalideert nu volop. Jasmien schrok echter toen ze de beelden van de dashcam terugzag en ook de reacties las.

"Ik heb het filmpje al meerdere keren gezien. Nochtans zouden die beelden pas na het proces vrijgegeven mogen worden", zegt ze. Het filmpje, dat opdook op een Poolse Facebookpagina, werd inmiddels al meer dan 10.000 keer gedeeld.
 
LEES HAAR MOEDIGE GETUIGENIS IN HET LAATSTE NIEUWS VANDAAG, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE