Filip Dewinter tweet anti-islam post, maar vergist zich van symbool

Filip Dewinter.
Benny Proot Filip Dewinter.
Filip Dewinter (Vlaams Belang) heeft op Twitter een anti-islam bericht gepost met een schromelijke vergissing in. Columniste Yasmien Naciri wees hem daar fijntjes op.

Dewinter zag een parallel tussen het coronavirus en de islamitische godsdienst. “Zet de islam in quarantaine”, klonk het strijdvaardig in zijn tweet. Hij zette er een afbeelding bij van een mondmaskertje met een symbool op waarin hij heel waarschijnlijk iets anders zag dan wat het in het echt betekent. 

“Zo verblind door zijn haat dat hij niet eens doorheeft dat dat geen Arabisch is en de afbeelding een heilige lettergreep is in Dharmische religies. Kosmisch bewustzijn”, leerde Yasmien Naciri hem op Twitter. 

De Vlaams Belang-politicus had het Omkar-teken uit het hindoeïsme gepost, wat de mantra Om voorstelt, de basis van vele andere mantra’s. Het symbool staat voor de beleving van het oneindige, het kosmisch bewustzijn.

“Om shanti, jongen”, voegde Naciri er nog aan toe. Of : ik wens u heilige vrede.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN luytens

  Filip, een politicus met een uitgesproken mening . Of je nu voor of tegen hem bent ,rechtlijnig is hij als geen ander en zijn boodschappen zijn met of zonder foutjes voor iedereen duidelijk..

 • Marc Camp

  Filip De Winter, een boegbeeld dat mag tellen, zeker in zijn jonge jaren. Begaan met ons als geen ander. Hij waarschuwde i.v.m. De opkomst en de onverdraagzaamheid van een groot deel islamieten. Al goed dat niet alle islamieten zo onverdraagzaam zijn. Maar de onverdraagzame islamieten doen veel kwaad en schade, al ziet niet iedereen dit. Links of rechts, niemand gaat hier vrijuit Herman Van den Bosch!

 • wim CLAES

  ik denk dat hij zijn boodschap verspreidt heeft, en iedereen ze heeft begrepen . eigenaardig eigenlijk, want het gros van de mensen kan helemaal geen Arabisch lezen...

 • Erik Moens

  Decennia lang hardnekkig en onverdroten volharden in stupiditeit...Een koploper in uitblinken en het en erge is dat wie niets te zeggen heeft, niet kan zwijgt.

 • Jan Boden

  Bij zijn volgelingen gaan de leugens van Filip er nochtans in als zoete koek. Je moet de mensen geven wat ze graag willen horen en dat is meestal niet de waarheid.