Filip Dewinter op bezoek bij een barbier: “Vertrouw jij een Marokkaan die achter u staat met een scheermes?”

Screenshot
De lijsttrekker van het extreemrechtse Vlaams Belang in de kappersstoel bij een Marokkaanse barbier. De verkiezingen naderen met rasse schreden, laat dat duidelijk zijn. “Vertrouw jij een Marokkaan die achter je staat met een scheermes?”, vraagt barbier Driss Abdellaoui aan Filip Dewinter, voor die plaatsneemt in de kappersstoel. “Jij hebt het mes in de hand en ik ben het willoze slachtoffer wat dat betreft", lacht die.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Barbier Driss laat zich niet uit het lood slaan. “Hij is welkom bij mij", zegt hij aan Radio 2. "Ik zal hem goed verzorgen.” 

Terwijl hij Dewinter klaarmaakt voor de scheerbeurt, praten de twee over wat de plannen zouden zijn als de Vlaams Belanger burgemeester van Antwerpen zou worden. “Het eerste wat ik zou doen, is de migratiekraan dichtdraaien”, laat Dewinter verstaan. En dan komt het scheermes. “Ik leg mijn lot in zijn handen, ik voel me figuurlijk een beetje zoals een schaap dat mogelijk ritueel geslacht wordt”, aldus Dewinter. "Maar dat is een grapje natuurlijk." 

Gladgeschoren kan hij weer naar huis. Of hij geen baardje overweegt? “Zie je mij al lopen met een lange baard? Dan denken ze dat ik een radicale moslim geworden ben.” Tot slot worden de poriën en ook de discussie afgesloten.
76 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernard Redpill

  Een werkende Marokkaan die perfect Vlaams spreekt is niet het profiel waar we ons zorgen over maken...

 • Jef Janssen

  Super, zeer vriendelijke barbier

 • anita van dyck

  Zalig

 • Ronald Van Beneden

  Nu nog wel. Tenzij ze bereid zijn hun oogkleppen af te werpen en te zien dat onze gastvrijheid niet des duivels is maar gewoon medeleven met dat wat ze beleefden in hun thuisland.

 • Rudy De Bakker

  Al onze vrienden, al mijn collega's van op mijn werk, al mijn familie, blijkbaar gaan ze allemaal op het VB stemmen. Ik denk persoonlijk dat dit nu de beste keuze is !