Filip Dewinter gelooft niet dat cordon doorbroken zal worden: “Probeert onze kiezers dood te knuffelen”

photo_news
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter gelooft niet dat N-VA-voorzitter Bart De Wever oprecht bereid is om met de extreemrechtse partij te onderhandelen over een regeringsdeelname in Vlaanderen. Dat zegt hij aan de regionale Antwerpse zender ATV. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vlaams Belang werd zondag aan Vlaamse kant de grote winnaar van de verkiezingen. N-VA-voorzitter Bart De Wever, wiens partij ondanks verlies wel nog de grootste blijft, neemt het initiatief voor de Vlaamse regeringsvorming en sluit het Vlaams Belang daar ondanks het cordon sanitaire niet voor uit, zei De Wever al snel.

“Essentie”

Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken ging vandaag een eerste keer langs bij de N-VA-voorzitter, maar Antwerps VB-kopstuk Filip Dewinter noemt dat "vooral window dressing". “De traditionele partijen proberen de Vlaams Belang-kiezer uiteindelijk dood te knuffelen. De indruk te wekken dat het cordon doorbroken zal worden, maar ik geloof daar helemaal niks van", zegt hij aan ATV. "The proof of the pudding is in the eating. We zullen wel zien waar we uitkomen.”

Dewinter is evenmin onder de indruk van de uitnodiging voor Van Grieken van het paleis. De Vlaams Belang-kopman mocht vanochtend als eerst VB-voorzitter ooit langsgaan bij de koning in het kader van de federale formatie. "Enkele vrijblijvende gesprekken met Bart De Wever en met de koning, dat verandert niets aan de essentie. Namelijk dat Vlaams Belang uitgesloten wordt door de traditionele partijen om het beleid gestalte te geven", zegt Dewinter daarover.

De traditionele partijen proberen de indruk te wekken dat het cordon doorbroken zal worden, maar ik geloof daar helemaal niks van

Filip Dewinter (Vlaams Belang)

“Men is nog niet van mij af”

De Antwerpenaar stopt in januari als fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, maar wil wel zijn stempel blijven drukken op de partij. "Men is nog niet van mij af. Ik wil met mijn ervaring en met de achterban die de mijne is uiteindelijk de lijn blijven bewaken en erop toezien dat we op geen enkel moment water in de wijn doen, dat we het kind niet met het badwater weggooien.”
88 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • erkan zevne

  Als Belgische Turk vind ik dat VB mee in de coalitie moet zitten. De kiezer heeft gesproken. We moeten allen de gevolgen ervan dragen ook al is het positief of negatief. Door ze telkens uit te sluiten is het ook niet ten goede van dit land en geraak je ook geen meter verder. Bouw voor de toekomst en redt niet enkel vandaag. Ja hoor zelfs ik vind dat VB enkele goede standpunten heeft maar haat zaaien tegen je medemens maakt alles kapot.

 • Jan Vandecasteele

  @Filip Dewinter: vanaf nu uit de media blijven en Tom zijn ding laten doen, het zal de vlaamse zaak ten goede komen.

 • Andy De Schieter

  Ook daarom ga ik al lang niet meer stemmen. Een stem telt enkel wanneer anderen ze gebruiken. Dat is helemaal niet democratisch. Dat men dat woord zelfs nog durft te gebruiken.

 • koen Govaerts

  N-VA zet 3/5 van de belasting betalers buiten spel. Links telt ook niet. Wat een pretentie.

 • Ivo Daniels

  Denk inderdaad dat er geen 3e partij is die met NVA en VB wil regeren. Ergens jammer omdat ze dan ook niet de mist kunnen ingaan. Met de beloftes die VB heeft gemaakt is dat toch maar een kwestie van tijd. 11miljard aan investeringen. Overheidsschuld die met 8,7% stijgt. Dat is 30 jaar terug in de tijd. Nu staan de rentes nog laag, achter 5 jaar niet meer.... De put wordt dieper...