Files rond Antwerpse haven door ongeval met trucks aan Tijsmanstunnel

In het Antwerpse havengebied is omstreeks 16 uur een ongeval met drie vrachtwagens gebeurd net voor de Tijsmanstunnel op de R2 richting Stabroek, waardoor de snelweg er even volledig versperd was. De linkerrijstrook is er intussen vrijgemaakt, maar het ongeval en de weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat zowel de snelweg als de omliggende wegen in het havengebied al voor de avondspits meer dan overvol zitten.

"Vooral de Waaslandhaven valt de komende uren nog te mijden indien mogelijk", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Over de aanrijding zelf is weinig bekend, maar die zou niet al te ernstig geweest zijn. Een of meerdere van de vrachtwagens moeten wel getakeld worden en de takeldiensten hebben heel wat moeite om tot bij de plaats van het ongeval te raken. De verkeershinder zal er dus allicht nog een tijd aanhouden.

Ook op de Antwerpse ring (R1) is het intussen al de hele middag filerijden geblazen. Daar ligt de oorzaak niet zozeer bij een ongeval, maar bij de overvloedige regenval.