Fietstocht loopt tragisch af in Diksmuide: vrouw (82) wil tractor laten passeren, maar wordt overreden

De chauffeur van de tractor ging nog op de rem staan, maar kon de vrouw niet meer ontwijken.
Jelle Houwen De chauffeur van de tractor ging nog op de rem staan, maar kon de vrouw niet meer ontwijken.
Op de Oude Zeedijk in het West-Vlaamse dorp Lampernisse, een deelgemeente van Diksmuide, is een fietsster rond 13.30 uur om het leven gekomen bij een bijzonder tragisch ongeval. Ze werd overreden door een tractor terwijl ze het landbouwvoertuig wilde laten passeren.

De vrouw van 82 uit Gentbrugge was met haar man en andere familieleden op fietstocht tijdens een daguitstap in de Westhoek. Ze reden op de smalle buitenwegen toen plots een zware tractor met mestkar uit de tegenovergestelde richting kwam. De fietsers besloten af te stappen en wachtten in de zachte berm, dat bestaat uit een smalle strook mulle zandgrond. 

De tractor was de eerste fietsers al gepasseerd toen hij de vrouw naderde. Zij reed met een elektrische fiets en verloor mogelijk haar evenwicht toen de tractor net voorbijkwam. De tractorchauffeur remde nog, maar de vrouw werd overreden door het laatste wiel van de aalkar. Een MUG-arts kwam ter plaatse, maar kon de vrouw niet meer redden. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De tractorchauffeur is in shock. Hij 
was met de aalkar uitgerukt om water op te halen. De Oude Zeedijk is afgesloten voor alle verkeer.

De 82-jarige fietsster overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
Jelle Houwen De 82-jarige fietsster overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
De fietsers besloten af te stappen en te wachten in de zachte berm totdat de tractor gepasseerd was, maar dat liep fataal af voor de bejaarde vrouw.
Jelle Houwen De fietsers besloten af te stappen en te wachten in de zachte berm totdat de tractor gepasseerd was, maar dat liep fataal af voor de bejaarde vrouw.64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eddy jocken

  Heel spijtig ongeval maar weer een wet voor e bike maken gaat te ver ongevallen gebeuren spijtig genoeg met alles jammer

 • Marco Debart

  Spijtig ongeval of niet. Maar om met een brommertje te rijden, dat 45 per uur gaat, moet je een rijbewijs hebben. Maar met een gigantische tractor met of zonder grote zware (vaak gevaarlijke) lading, vinden we dat allemaal niet nodig voor bestuurders geboren voor 1 oktober 1982.

 • william Masson

  Feit geweten door verkeersdeskundigen,echte , en bewezen hier aan de hand van de reacties. Senioren kennen de wegcode niet. G rijbewijs al van gehoord? Verplicht theoretisch examen vanaf 60 jaar. Medische keuring om de 2jaar vanaf 65, verplichte verzekering ebike ( alle ) verplicht kentekenbewijs (alle)en examen sneller dan 20 km per uur .de dame hier is omgevallen uit stilstand en op de openbare weg gevallen dat noemt men een , zeer jammerlijk en betreurernswaaridig, ongeval.

 • Lieve Vandamme

  Ben ook 80j, woon en fiets dagelijks in de Westhoek,en inderdaad, de tractoren zijn te breed om fietsers te kruisen, maar die mensen zijn ook hoffelijk, vertragen , en geven je tijd om van de fiets te stappen , maar ja, we zijn ouder, en de reacties zijn ook niet meer zoals vroeger...het is een zeer tragisch ongeval ..Met een e-bike moet je het wél gewoon worden, maar het is zalig rijden.... Aan de echtgenoot en familie wens ik veel sterkte toe.

 • william Masson

  Peter Nols wederom de verkeersregels á la carte van een anarchistisch wiellerterrorist zoals u verwachten wij niet minder. Het is een ongeval he, ze heeft haar evenwicht het verloren strikt genomen moet elke bestuurder van een voertuig dus ook een ebike ten alle tijde de controle bewaren hierover. Je ziet nog wel meer , vooral kleiner personen, bij lage snelheid en voor stilstand ebikes omvallen. Het zwaartepunt zit bedriegelik hoog door de batterij en vooral op die goedkope Chinese rommel .