Fietsster (27) sterft bij dodehoekongeval in ochtendspits: scholieren in shock

PLA
Vanmorgen is een vrouw van 27 jaar overleden bij een ongeval aan de Simonsstraat in Antwerpen. Ze reed met haar fiets over het fietspad in de richting van de stad. Om 8.20 uur wilde een vrachtwagen die vanuit dezelfde richting kwam rechts de Simonsstraat inrijden. Het kwam tot een zware aanrijding. De jonge vrouw overleed ter plaatse.

Het ongeval gebeurde tijdens de ochtendspits op een kruispunt waar op dat moment honderden fietsers voorbijkomen. Daaronder ook veel scholieren die op weg zijn  naar de scholen in het stadscentrum. Dat maakte dat veel voorbijrijdende mensen het ongeval zagen gebeuren. Een zevental getuigen en scholieren werd door de dienst slachtofferzorg van de Antwerpse politie opgevangen en weggeleid van de plaats van het ongeval. Ze zijn overgebracht naar het Sint-Vincentius. Ook de bestuurder van de vrachtwagen werd opgevangen en kreeg psychologische ondersteuning.

Dodehoekongeval
Alles wijst in de richting van een dodehoekongeval.  Om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken, kwam een verkeersdeskundige ter plaatse.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michele Geers

  3 op 1 voormiddag . En de regering ,ze prutst voort...

 • Cataleya Vermeire

  @lap gerard Dat is net wat ik als trucker ook doe. Als het groen wordt, enkele ogenblikken wachten. Op die manier kunnen fietsers of voetgangers die zich in mijn dode hoek bevinden zich toonbaar maken.

 • Marc Lecomte

  Ga nooit naast n vrachtwagen rijden mt fiets, ook nt te voet !!

 • lap gerard

  Als je in een dodehoek van een camion staat, wacht twee seconden en laat die kolos eerst vertrekken, zodat je kan zien waar hij naartoe rijdt, als fietser doe ik dit altijd, voorransrecht of niet. Een klein beetje redelijkheid van de zwakke weggebruiker is toch niet te veel gevraagd. Neen, ik ben geen vrachtwagenchauffeur, maar ik besef dat met zo'n gevaarte rondrijden niet gemakkelijk is.

 • Billy Valcke

  Afschuwijk accident .medeleven ad familie,vrienden...geen woorden voor.