Fietsster (17) zwaargewond in Gent: vrachtwagen sloeg rechtsaf en reed slachtoffer aan

rv
Jürgen Eeckhout rv
Het meisje van 17 op de fiets dat gisteravond zwaargewond raakte bij een ongeval in Gent, werd aangereden door een vrachtwagen die rechtsaf wou slaan. Dat zegt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde rond 17.20 uur op het kruispunt van de Keizervest en de Brusselsesteenweg. De fietsster werd gegrepen door een vrachtwagen, maar de omstandigheden waren nog niet duidelijk. Het meisje werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar het levensgevaar was snel geweken. 

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen had een verkeersdeskundige aangesteld voor verder onderzoek. "De 17-jarige fietsster kwam onder de trekker van de vrachtwagen terecht. De 60-jarige vrachtwagenbestuurder kwam van de Brusselsesteenweg en wou rechts afslaan naar de Keizersvest, en reed daarbij het slachtoffer aan", zegt het parket. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.

r
Jürgen Eeckhout r13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • armand mudah

  Tony een zoemer is overbodig ze hebben knipperlichten en als je ze ziet vertragen en de voorwielen staan niet meer recht weet je dat ze aan het draaien zijn

 • Jan Van de Velde

  De veiligheid in het verkeer wordt in de eerste plaats verzekerd door de aanleg van de infrastructuur en niet door de wegcode. De materiële scheiding tussen sterke en zwakke weggebruikers mag niet bestaan uit alleen maar een witte lijn. Fietsers en auto's horen niet samen op de zelfde verkeersweg! Idem voor voetgangers en fietsers.

 • Luc Deville

  Iedereen schuldig behalve vrachtwagenbestuurder en de ontwerpers van vrachtwagens.

 • Danny Damiaens

  Men kan beginnen met veel strenger straffen te geven,iemand die door zijn fout een ander dood rijdt automatisch levenslang rijverbod om te beginnen.Hoe men het hier voorstelt,dat een autobestuurder telkens bij groen licht op een kruispunt volledig stopt want er zou iemand door het rood kunnen rijden en die moeten we dan voorrang geven om zelf niet gewond te geraken!!!

 • mieke jansens

  wegen en verkeer? misschien beter opletten tijdens het rijden ...