Fietsers redden onderkoelde postbode uit beek in Menen

Hans Verbeke
Twee vrienden die op terugweg waren van een voormiddagje fitnessen, hebben in Menen een postbode gered die in een beek was terechtgekomen.

De twee vonden het eigenaardig dat op een fiets- en wandelpad aan de reling van een brugje boven de beek een postfiets lag. Toen ze in de omtrek niemand opmerkten, besloten ze de beek af te wandelen. Zo vonden ze iets verderop in het water de jas van de postman. Wat verderop, op zo’n 150 meter afstand van het brugje waar de postfiets lag, troffen ze ook het slachtoffer aan. Met enkele handdoeken probeerden ze de kletsnatte en onderkoelde postbode weer wat op temperatuur te krijgen. De man was uitgeput en nauwelijks nog bij bewustzijn. 

Brandweerduikers snelden ter plaatse om het slachtoffer weer op de begane grond te krijgen. De postman werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe hij in het water kon terechtkomen, is niet duidelijk. 

Hans Verbeke10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick vincke

  Halo Mike ik ben heel tevreden dat alles ok is met jou samen met mijn vriend Martin wensen we jou een verder spoedig herstel Patrick

 • Jan Van Rompaey

  Waarom worden afwezige politici betaald voor hun afwezigheid in de kamer en de senaat? De postbode moet alle dagen door weer en wind. Voor een hongerloon.

 • Roger Van Acker

  Daar zit meer achter.

 • Gerard Braeckmans

  En plots begint men hier te zaniken over georoute, stakingen, laag loon, stress.

 • Paul Van Hooland

  Ben er zeker van dat met die georoute er twee maten en twee gewichten zijn , langs franstalige kant zijn er geen tegenkantingen over die routeberekeningen , anders waren er al vele stakingen geweest . Die diensten waren in de jaren tachtig ook zo zwaar niet dan de onze rond het Brusselse Van Hooland Paul